Teknoloji

Galaxy Z Flip 5’in kapak ekranında Google Haritalar’ı kullanmak mümkün olacak

galaxy z flip 5

Samsung Galaxy Z Flip 5’i selefinden ayıracak en önemli unsur olarak kapak ekranının büyümesi ön plana çıkıyor. Z Flip 4’te 1.9 inç olan kapak ekranı büyüklüğü, Z Flip 5’te 3.4 inçe çıkacak. Böylelikle ekranda sadece araç takımlarını değil, uygulamaları çalıştırmak da mümkün olacak.

Samsung’un Z Flip 5’in kapak ekranı için Google ile birlikte çalışacağına dair haberler daha önce de gündeme gelmişti. Bu iş birliği çerçevesinde kapak ekranı üzerinde kullanılabilecek uygulamalardan birisi de Google Haritalar olacak. Haritalar’ın tam sürümüyle mi yoksa özel bir versiyonuyla mı kapak ekranı üzerinde çalışacağı belirsizliğini koruyor.

Kısa süre önce tanıtılan Moto Razr 40 Ultra’nın kapak ekranında da Haritalar gibi uygulamalar çalıştırılabiliyor. Ancak Razr’ın kapak ekranının üstündeki kamera delikleri nedeniyle arayüzde bazı sorunlarla karşılaşılabiliyor. Z Flip 5’in klasör şeklindeki kapak ekranında da benzer problemlerin yaşanabileceği belirtiliyor.

Galaxy Z Flip 5 ne zaman tanıtılacak?

Haritalar dışında Mesajlar ve YouTube gibi uygulamaların da kapak ekranında kullanılması bekleniyor. Samsung’un One UI için hazırladığı Android uygulamalarının da kapak ekranında çalıştırılabilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Z Flip 5’in kapak ekranı Z Fold 5’inki kadar fonksiyonel olmasa da, 3.4 inçlik yeni ekran sayesinde katlanabilir ekranın daha az açılacağı söylenebilir.

Galaxy Z Flip 5, 26 Temmuz’da resmen gözler önüne çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER