Teknoloji

Galaxy Z Flip 5 ile ilgili kapsamlı sızıntı birçok detayı ortaya koyuyor

galaxy z flip 5 galaxy z fold 5

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 hakkında yeni sızıntılar, telefonların tasarımı ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi veriyor. Resmi tanıtımlarına birkaç hafta kala, önceki son birkaç günde ortaya çıkan sızıntılar, telefonların nasıl görünebileceği ve içerdikleri özellikler hakkında oldukça kapsamlı bir fikir sunuyor.

9to5Google tarafından dikkat çekilen 25 Haziran tarihli bir Twitter sızıntısı, katlanmış bir telefona ait olduğu görünen, kare şeklinde siyah bir kılıfın içinde Galaxy Z Flip 5’in fotoğrafını gösterdi. Kılıf tasarımın büyük bir kısmını gizliyor, ancak daha önceki tahminlerle örtüşen unsurlar görülebiliyor. Örneğin, arka taraftaki ekranın tahmin edildiği şekilde 3.4 inçlik 720 x 748 koruyucu ekran olabileceği görülüyor. Yan yana kamera lenslerinin olduğu da gözlemlenebiliyor, bu da tasarımda yapılan diğer bir güncelleme olarak söylenenlerle örtüşüyor.

Telefon katlandığında arada herhangi bir boşluk olmuyor gibi görünüyor, ancak telefonun üzerinde kılıf olduğu için kesin bir yargıya varmak zor görünüyor. Bununla birlikte bu durum, Samsung ile ilgili sızıntılar söz konusu olduğunda sıklıkla güvenilir bir kaynak olan Ice Universe tarafından daha önce işaret edilen, Galaxy Z Fold 5 için söylenen yeni damla şeklinde katlama tekniğini kullanabileceğini gösteriyor.

Daha önce Oppo Find N2 gibi rakip telefonlarda kullanılan damla şeklinde katlama, telefonların katlandığı yerdeki belirgin kıvrımı azaltması beklenen bir özellik. Telefon katlandığında arada boşluk kalması veya ekranda oluşan kırışıklıklar, katlanabilir telefonların ilk ortaya çıkmasından bu yana sorun olan bir konuydu.

Bir sonraki sızıntı, tanınmış sızıntı kaynağı SnoopyTech tarafından, pazartesi günü yapılan bir ipucu avına yol açtı. Bu av, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5’in çeşitli renklerde sızdırılan tasarımlarına yönlendirdi. İlk ipucu olarak ikili kodlu bir tweet kullanıldı. Çevrildiğinde, okuyuculara daha fazla ipucu için Pastebin’e yönlendirildi ve nihayetinde tasarımlar ve özellikler elde edildi.

İlginizi çekebilir

SnoopyTech’in ipucu takipçisinde dahil ettiği özellik tablosunda, Z Flip 5 için krem; grafit; nane ve lavanta renkleri listelenirken, Z Fold 5 için buz mavisi; krem ve hayalet siyah renkler belirtiliyor.

Yeni renk tonları ve açıkça yapılan tasarım değişikliklerinin yanı sıra, Samsung’un katlanabilir telefonlarında yükseltilmiş Snapdragon 8 Gen 2 işlemcileri ve her iki telefon için daha ince bir şasi gibi diğer değişiklikler de bulunuyor. Bu, Z Fold 5’in kalınlığının azalacağına dair geçtiğimiz nisan ayındaki bir söylentiyle de örtüşüyor.

SnoopyTech’in sızdırdığı özellikler listesine göre Fold 5, katlanmış bir Galaxy Z Fold 4‘ün en ince noktası olan 14.2 mm’den 13.4 mm’ye küçülecek. Z Flip 5 de incelmeye devam edecek ve katlandığında 15.1 mm’ye inecek, katlanmış bir Z Flip 4‘ün en ince noktasında 15.9 mm olan değerden daha az olacak. Galaxy Z Fold 5 ayrıca biraz daha hafif olabilir, geçen yılın modeline göre 10 gram düşecek. Son olarak, sızıntı, Fold 5’in kamera dizisinde 12 MP’lik bir telefoto lens bulunabileceğini gösteriyor. Daha önceki sızıntılarda telefoto lensinin 10 MP olacağı belirtilmişti ve Fold 4’te bu değer kullanılmıştı.

SnoopyTech’in sızıntısında iki dikkat çekici eksiklik bulunuyor: her iki telefon için de 128 GB’lık bir model ve 1 TB’lık bir model bulunmuyor. Bu, final ürünlerinde bu depolama seviyelerini görmeyeceğimiz anlamına gelmez, ancak gelecek ay buna dikkat etmek önemlidir. Bunun dışında, SnoopyTech’in listelenen özelliklerine göre diğer farklılıklar göze çarpmıyor – pil ömrü, Wi-Fi bağlantısı, RAM ve daha fazlasıyla ilgili özellikler büyük ölçüde değişmemiş gibi görünüyor.

Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 hakkındaki bu son sızıntılar, beklenen telefonların tasarımı ve özellikleri hakkında daha fazla ayrıntı sağladı. Samsung’un yaklaşan etkinliği için heyecanlı bekleyiş devam ederken, kullanıcılar yeni katlanabilir telefonların sunacağı yeniliklere ve gelişmelere dair meraklarını gidermeyi bekliyorlar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER