Teknoloji

Google’ın Android uygulamaları Galaxy Z Flip 5’in dış ekranı için optimize edilecek

galaxy z flip 5

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5’i 26 Temmuz’da ana vatanı Güney Kore’de gözler önüne çıkarması bekleniyor. Etkinliğin yerini ve zaman aralığını doğrulayan şirket, henüz tarih konusunda kesin bir açıklama yapmasa da; 26 Temmuz çok güçlü bir ihtimal olarak öne çıkıyor. Tanıtım için geri sayım sürerken, Samsung’un yeni telefonlarıyla ilgili iddiaların da sayısı artıyor. Bunların en yenisi Z Flip 5 ile ilgili.

Z Flip 5’in özellikle büyüyen dış ekranıyla selefine kıyasla daha gelişmiş ve işlevsel bir deneyim sunacağına dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Son sızıntıya göre, Samsung büyüyen dış ekrandan da verimli şekilde yararlanacak. Google’ın Android uygulamalarının dış ekrana göre özel olarak optimize edileceği öne sürülüyor.

Samsung ve Google uzun süredir çok yakın bir iş birliği içinde. Google’ın Haritalar, Mesajlar ve YouTube gibi uygulamalarının da Z Flip 5’in dış ekranı için optimize edileceği belirtiliyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Z Flip 5 kullanıcıları katlanabilir ekranı açmadan mesaj gönderebilecek, video izleyebilecek ve navigasyon bilgilerini alabilecek.

Galaxy Z Flip 5’te üçüncü taraf uygulamalar için de benzer bir destek sunacak mı?

Galaxy Z Flip 5’in dış ekran için optimize edilmiş uygulamalar sayesinde rakiplerine karşı avantaj kazanacağını tahmin etmek pek zor değil. Örneğin, Oppo Find N2 Flip’te Samsung’un mevcut Z Flip 4 modeline kıyasla daha büyük bir dış ekran var. Ancak Oppo’nun bu ekrana fazla işlev kazandıramaması, ekran büyüklüğünün de sorgulanmasına neden oluyor. Samsung’un benzer bir tuzağa düşmek istemediği anlaşılıyor.

Galaxy Z Flip 5’te üçüncü taraf uygulamalar için benzer bir imkanın sunulup sunulmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak Google’ın Android uygulamalarının dış ekran için optimize edilmesinin her durumda büyük bir adım olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER