Manşetler

Samsung Galaxy Watch 6, klasik bezel halkasıyla geri dönüyor

galaxy watch 6

Galaxy saatleri bezel halka, yani döndürülebilir çerçeve geri geliyor gibi görünüyor! Samsung’un son teknoloji harikaları olacak Galaxy Watch 6’nın ve klasik kardeşi Watch 6 Classic’in sızdırılan fotoğrafları, herkesin sevdiği dönen çerçevenin yeniden hayat bulduğunu gösteriyor. Bu sızıntılar, teknoloji dünyasında sarsıcı haberlerde bulunma konusunda oldukça başarılı olan Alman teknoloji sitesi WinFuture’dan geliyor.

Ama heyecanlanmak için acele etmeyin. Çünkü bu sızdırılan görseller, özellikle dönen çerçeveli klasik modelin dönüşü dışında, fazla bir şey vaat etmiyor. Çünkü yeni gelen Galaxy Watch 6, kendisinden önceki Watch 5 ve 4 modellerine şaşırtıcı derecede benziyor. Ve klasik model, önceki versiyonu Watch 4 Classic’in aynısı gibi görünüyor.

Peki, yeni Watch 6’da neler var? İddialara göre standart Galaxy Watch 6, 40mm ve 44mm boyutlarında ve safir kristal ekranlı olacak. Bu, saatlerin dayanıklılığını artırmak için mükemmel bir yükseltme olacaktır. Kavisli ekranlara döneceği dedikoduları vardı ancak bu fotoğraflar, bu iddiaları boşa çıkarıyor gibi görünüyor. Klasik model, 43mm ve 47mm olacak şekilde biraz daha büyük ve bu, 46mm’lik Samsung Gear S3‘ten bu yana gördüğümüz en büyük Samsung akıllı saat olacak. Daha büyük saat kasa boyutları genellikle daha büyük pil anlamına gelir, ki bu umarız özellikle ilk başta pil ömrü sorunları yaşayan Watch 4 ve 5 modelinin daha uzun süre dayanmasını sağlar.

İlginizi çekebilir

Tasarımları devrim niteliğinde olmasa da, Samsung’un hâlâ kozlarını oynamadığını unutmayın. Birkaç hafta önce, Samsung yeni bir işletim sistemi olan One UI 5 Watch’ı duyurdu. Bu, uyku takibini geliştirecek ve kişiselleştirilmiş kalp hızı bölgeleri gibi bir dizi yeni sağlık ve fitness özelliği sunacak. Google da, Wear OS 4‘ün “bu yılın sonunda” çıkacağını duyurdu. Bu durumda, Galaxy Watch 6’nın bu işletim sistemini ilk kullanan olması mümkün. Wear OS 4 hakkında çok fazla detay yok, ancak Google, bu yeni sistemin pil ömrünü artıracağını belirtti. Ayrıca, Samsung’un Galaxy Watch 6 serisinde yeni bir Exynos W930 çip kullanacağına dair dedikodular var.

Dönen çerçevenin geri dönüşünü görmekten memnuniyet duyuyoruz. Elbette akıllı saatlerde ekran çerçevesini sevmeyenler var ancak Samsung’un bezel halkası, piyasada eşi benzeri olmayan bir akıllı saat tasarımıdır. Bu özgünlük, şirketin akıllı saatlerini geçmişten beri rakiplerinden farklılaştırıyor.

Son bir yıl içerisinde, akıllı saat pazarında ilk nesil Pixel Watch‘u ile Google’ın Samsung’u geride bıraktığını gördük. Bu durumda, Samsung’un kendini kanıtlamış bir tasarıma geri dönme kararının şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz. Özellikle, geçmişteki Watch 5 modelinin pek de etkileyici bir güncelleme olmaması ve Pro modelinin spor tasarımının ve kapasitif çerçevenin, fiziksel dönen çerçeveyi unutturamaması göz önüne alındığında bunu düşünmek yanlış olmayacaktır.

Her neyse, Galaxy Watch 6 ve Watch 6 Classic’in çıkışına fazla zaman kalmadı. Samsung, onları muhtemelen bir sonraki ay Güney Kore’nin başkenti Seul’da düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde, bazı yeni katlanabilir modellerle birlikte duyuracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER