Teknoloji

Galaxy Tab S8 serisi Snapdragon 898 işlemciyle gelebilir

Samsung’un Galaxy Tab S8 serisi tabletleriyle ilgili ilk haberler bundan yaklaşık iki ay önce gündeme gelmişti. S8, S8 Plus ve S8 Ultra’dan oluşması beklenen seriyle ilgili haberlere yenileri eklenmeye devam ediyor.

Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, serinin üç üyesinde de 45W şarj desteği sunulacak. S8’de 8000 mAh, S8 Plus’ta 1090 mAh, S8 Ultra’da ise 11500 mAh kapasiteli bir pilin bulunması bekleniyor.

Buna ek olarak, her üç tabletin de Qualcomm’un Snapdragon 895 veya 898 olarak anılan yeni nesil işlemcisiyle gelmesi bekleniyor. Bu nedenle tabletlerin çıkışının gecikeceği belirtiliyor. Tab S7 serisi geçtiğimiz yıl bu dönemlerde resmiyet kazanmıştı. S8 serisi için ise oklar önümüzdeki aralık veya ocak ayını işaret ediyor.

Samsung’un yeni nesil tabletlerinde kendi üretimi Exynos 2200’ü kullanmayı planladığı da söylentiler arasında yer alıyor.

galaxy tab s8Galaxy Tab S8 serisinin tanıtımının S22 serisiyle birlikte yapılması bekleniyor. Her iki serinin de One UI 4.0 kullanıcı arayüzüyle gelmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER