İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy Tab A7 Lite İncelemesi

galaxy tab a7 lite inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung tabletler konusunda son birkaç yıldır daha atak davranıyor. Farklı segmentlerdeki tabletlerini birkaç ay sonra “Lite” ya da “FE” versiyonlu başka tabletler izliyor. Bu incelemenin konusu olan Samsung Galaxy Tab A7 Lite da geçen yılın sonbaharında duyurusu gerçekleştirilen orta segment Android tableti Galaxy Tab A7’nin daha düşük fiyatlı ve birçok açıdan indirgenmiş bir versiyonu. Aslında Samsung, yaza girilirken Türkiye’de piyasaya sunduğu bu tableti başka bir isim altında tanıtsa bile olurdu, çünkü birçok açıdan farklı bir kulvarda yarışıyor. Samsung Galaxy Tab A7 Lite tableti birkaç haftadır deneyimliyorum. Elimdeki test örneği, kutusuyla birlikte, son kullanıcılara sunulacak hâlde iletilmediği için, Galaxy Tab A7 Lite inceleme yazısında bu tabletin performansı ve pil durumuna biraz daha yüzeysel şekilde değinerek daha çok tasarım, ekran, yazılım gibi noktalarına odaklanıyorum. Her ne olursa olsun, okuyacağınız inceleme yazısı, 1499 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla tüketicilere sunulan giriş segmenti Android telefonu hakkında daha fazla bilgi verecektir.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Yukarıda da belirttiğim gibi, Galaxy Tab A7 Lite, geçen yılın A7 modelinin bir “lite” versiyonu. Bu tanım tabletin boyutları için fazlasıyla geçerli. Boyutları ve ağırlığı azaltılmış olsa da, 8 milimetre ile daha büyük tabletin 7 milimetrelik gövde kalınlığının üstüne çıkıyor. 8.7 inç ekranın kenarlarını saran çerçeve ince sayılır, bu sayede yüzde 81.1 gibi bir ekran-gövde oranına ulaşılıyor. Bu sayede bir şeyler okurken veya izlerken tek elle tutmakta sıkıntı yok. 366 gramlık ağırlığıyla da bu boyuttaki bir tablet için makul sınırlarda yer alıyor. Çantada rahatlıkla taşıyabilirsiniz, ancak cebe sığdırmak mümkün değil. Ancak kış gelip de ceket giymeye başladığınızda yan ceplerde rahatlıkla taşırsınız.

galaxy tab a7 lite inceleme

Samsung malzeme seçimi bakımından Tab A7 Lite’da kaliteden ödün vermemişe benziyor. Ön tarafı kaplayan cam panel kenarlarda alüminyum çerçeveyle buluşuyor. Arkada da alüminyumdan yapılmış bir tabaka var. Alt ve üst kenarlarda ise plastik plakalar kullanılmış. Gümüş ve gri olmak üzere iki renk seçeneği var. Elimizdeki gri renk biraz daha ağır bir görünüme sahipken gümüş rengin daha hoş durduğun ve tableti daha şık gösterdiğini söylemem gerekiyor.

Galaxy Tab A7 Lite’ın ekranı 8.7 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip. Bu ekran TFT teknolojisine sahip ve 800 x 1340 piksel çözünürlük ve 179 ppi piksel yoğunluğu değerlerini barındırıyor. Çok mükemmel bir görsel deneyim beklemeyin, ancak fiyatına göre tatmin edici olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ekran parlaklığı yeterli, dışarıda parlak ışık altında da tableti kullanmayı sağlayacaktır. Adaptif parlaklık özelliği sayesinde ekran parlaklığı ortamdaki ışık şiddetine bağlı olarak otomatik olarak ayarlanabiliyor. Ekrana yanlardan baktığınızda parlaklık azalıyor ve görüntü kalitesi indirgeniyor olsa da, ekranda neler olup bittiğini görmeye devam ediyorsunuz. Ekrana dikkatli biçimde baktığınızda pikselleri fark edersiniz, ancak yazıların keskinliği ve netliği açısından sıkıntı yaratacak bir durum yok. Aynısı resimler ve grafikler için de geçerli.

galaxy tab a7 lite inceleme

Göz rahatlığı kalkanı olarak adlandırılan özellik, ekranın mavi ışık rengini kısarak özellikle akşam saatlerinde gözünüzü yorgunluktan ve uyku kaçmasından koruyor. Karanlık mod da akşamları rahat kullanımda yardımcı olacaktır. Ayrıca bu modun pil tasarrufu konusunda da yardımcı olacağını söyleyebiliriz.

Galaxy Tab A7 Lite’da sekiz çekirdekli MediaTek Helio P22T MT8768T işlemci bulunuyor. Elimizdeki versiyonda 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvasıyla depolama alanını daha da artırmak mümkün. Yukarıda da belirttiğim gibi, elimdeki test ürünü Samsung’dan temin edilen özel bir örnek, son kullanıcılara ulaştırılacak olanla aynı biçimde kutulu olarak gelmedi. Bu nedenle performans konusunda çok net yargılarda bulunmamak en iyisi olacaktır. Ancak giriş segment bir tabletten beklenen seviyede performansın olduğunu söyleyebilirim. Beklentiyi çok yüksekte tutmamakta fayda var. Oyun konusunda giriş seviyesindeki oyunların ötesine çok fazla geçmez, ancak YouTube, Netflix ve benzeri uygulamalarda video izlemek için fazlasıyla yeterli olur. 32 GB dahili hafıza çok uygulama ve oyun yüklemeniz durumunda yetersiz gelmeye başlayabilir. Bu nedenle bir microSD kart da edinmeniz ve temel depolama alanı birimi olarak bunu kullanmanız iyi olabilir.

Galaxy Tab A7 Lite, daha çok multimedya tüketimi, daha doğrusu video izlemek için elverişli bir tablet. Ses sistemi de video izlemek için küçük bir tablet arayanları memnun edecektir. Bu tablette çift hoparlör var ve oldukça iyi bir ses çıkışını sunuyor. Ses çıkış şiddeti yüksek, baslar çok fazla hissedilmese de, en yüksek ses seviyesinde bile parazit olmayan, temiz bir ses çıkışı var. Tabletin alt kenarında 3.5mm kulaklık jakı var, bu da kulaklık kullanımı konusunda geniş bir hareket alanını kullanıcılara sunacaktır.

galaxy tab a7 lite inceleme

Pil tarafına geldiğimizde, 5100 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Performans tarafındaki durumun pil için de geçerli olduğunu söylemeliyim. Kesin bir yargıda bulunmamak en iyisi olacaktır, ancak tableti normal yoğunluklu bir kullanımda 2-3 günde bir şarj etmenin yeterli olacağını düşünüyorum. Tabii ki, gün içinde çok fazla miktarda video izler veya oyun oynarsanız, günün sonunda yeniden şarj etmeniz gerekebilir. Kutudan çıkan 15W hızlı şarj destekli güç adaptörüyle normale göre daha hızlı biçimde şarj imkanı sunuluyor.

Kamera tarafında da bu tabletten beklentilerin çok yüksek olmaması gerekiyor. Ancak online eğitim veya yakınlarıyla görüşmek amacıyla küçük ve kullanışlı bir tablet isteyenler için yeterli kaliteyi sunan 2 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası var. Arkada ise 8 megapiksel, otomatik odaklı kamera var. Bu kamera ise genellikle belge tarama ve benzeri işler için yeterli olacak, ihtiyaçlara cevap verecektir. Ayrıca arka kamera ile 1080p Full HD video kaydı da gerçekleştirebilirsiniz.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite Android 11 ile yüklü olarak geliyor. Bunun üzerinde ise One UI 3 kullanıcı arayüzü var. Tablet elime geldiğinde ilk kurulumu yaparken Samsung’un Smart Switch uygulamasını kullandım ve elimdeki Galaxy S21 Ultra’daki tüm uygulamaları buraya kablosuz olarak aktardım. Tabii ki, bu durum 32 GB’lık alanın büyük bir kısmını doldurdu, bazı uygulamaları silmek zorunda kaldım. Depolama alanını bu kadar fazla uygulama ile doldurmak da performans konusunda olumsuzluklar çıkarabilir, bu nedenle yukarıda belirttiğim gibi, microSD kart çözümünü ana depolama alanı seçeneği olarak belirlemek iyi olabilir.

galaxy tab a7 lite inceleme

Tab A7 Lite, 5:3 ekranıyla daha çok düşey yönde kullanım için elverişli bir tablet. Bu nedenle Samsung akıllı telefonlarından alıştığımız ve çok yadırgamadığımız bir kullanıcı deneyimi var. Samsung, Google, Microsoft uygulamalarından bazıları yüklü olarak geliyor. Daha fazlasını Google Play Store veya Galaxy Store’dan indirebilirsiniz. Samsung Free veya Google Asistan panellerinden dilediğinizi de ana ekranın en soluna yerleştirebilir veya bunları tamamen kapatabilirsiniz. Samsung’un Edge paneli olarak adlandırdığı, uygulamalara hızlı biçimde erişmeyi sağlayan bir aracı da bu tablette görüyoruz. Akıllı telefonlara göre daha büyük olan ekranı, aynı anda iki uygulamayı açmaya izin veriyor. Bir yandan YouTube videosu izlerken bir yandan internette gezinme gibi kullanım senaryolarına izin veriyor. Edge panelinden uygulama menüsünü açmak biraz zaman alsa da, 3 GB RAM’in varlığına rağmen iki uygulamayı bölünmüş pencerede kullanımda performans fena sayılmaz.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite, öncelikle kompakt boyutu ve uygun fiyatıyla çocuklarının online eğitimi veya boş zamanlarında izleyebilecekleri eğitici videolar için bir tablet arayanlara hitap ediyor. Ekran boyutu, çözünürlüğü, parlaklığı yeterli. Stereo hoparlörlerin kullanımı hem video izlerken hem de video görüşmeler yaparken sesin fazlasıyla iyi ve doyurucu biçimde duyulmasını sağlıyor. Tasarımı ve malzeme kalitesiyle de memnun edici bir tablet. Çantada da rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Sekiz çekirdekli MediaTek Helio P22T işlemci bu giriş segment tabletten beklenecek performansı sunuyor. Günlük işler için yeterli olacaktır. 5100 mAh kapasiteli pili de birçok işi tek bir şarjla rahatlıkla yerine getirmenize izin verecektir. Bir Samsung tableti olmasının getirdiği yazılım ve bağlanabilirlik avantajları da var. Örneğin, eğer evinizde bir Samsung TV varsa, tabletinizdeki videoları TV’nize rahatlıkla yansıtabilirsiniz. Sonuç olarak Galaxy Tab A7 Lite video izlemek, internette gezinmek gibi işler için bütçesini yormadan kaliteli bir tablet isteyenler için uygun seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER