Teknoloji

HP’den iki yeni Chrome OS bilgisayar

hp chrome os

HP, Chrome OS bilgisayar portföyünü büyütmeye devam ediyor. Şirket kullanıcılarının karşısına iki yeni seçenek daha çıkardı. Bunlardan ilki döndürülebilir bir ekrana sahip olan monitör bilgisayar Chromebase AiO. Diğeri ise hem dizüstü bilgisayar hem de tablet modunda kullanılan Chromebook x2 11. Şirket bu iki yeni bilgisayarla birlikte Chromebook sertifikalı 24 inç USB-C monitörünü de tanıttı.

Her üç ürünün de hedef kitlesinde öğrenciler, aileler ve genel kullanıcılar bulunuyor. Her iki bilgisayar da bu ay içinde 599.99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. M24fd monitör içinse ekim ayını beklemek gerekiyor. Monitörün fiyat etiketinde 249.99 dolar yazacak.

Chromebase AiO 21.5 inç büyüklüğünde 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip. İşlemci olarak Intel Pentium Gold veya 10. nesil Core i3 seçenekleri sunuluyor. Baz konfigürasyonda Pentium Gold işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı eşlik ediyor. Bir üst modelde ise 16 GB RAM ve 256 GB depolama alanı bulunuyor. Seçenekler arasında 8 GB RAM’in olmaması dikkat çekiyor.

Chromebase AiO

Alüminyum bir kasaya sahip olan Chromebase AiO’da iki adet 5 watt hoparlör, iki adet USB-C ve iki adet de USB-A girişi bulunuyor. Video görüşmeler 5 megapiksel kamerayla yapılabiliyor. Kamera ve mikrofon, Chromebase’in yerleşik kapağıyla devredışı bırakılabiliyor. Kutudan kablosuz fare ve klavye de çıkıyor.

Chromebook x2 11 ise adından da anlaşılabileceği üzere 11 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Manyetik klavyeyle birlikte gelen Chromebook x2 11’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 7c işlemci yer alıyor. 4G LTE bağlantı desteği opsiyonel olarak sunuluyor. HP pil ömrünün 11 saati bulabileceğini belirtiyor.

HP Chromebook x2 11

11 inç dokunmatik ekranın görüntü oranı 3:2, çözünürlüğü ise 2160 x 1440 piksel. İki adet USB-C girişi bulunan tablette microSD kart okuyucu da mevcut. Güç butonuna parmak izi tarayıcısı entegre edilirken, ses çıkışı çift hoparlörle sağlanıyor. 3.5 mm. kulaklık jakına ise yer bulunamamış.

Dizüstü bilgisayar tablet melezinin arkasında 8 megapiksel, önünde ise 5 megapiksel kamera bulunuyor. 8 GB RAM’e 64 veya 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. LTE destekli modellerde ise 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ya da 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı bulunuyor.

Chrome OS sertifikalı HP M24fd monitör ise 23.8 inç büyüklüğünde IPS panele sahip. 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunan bu panel, sRGB renk gamının yüzde 99’unu kapsıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER