Teknoloji

Galaxy S9’un düşük giden satışları Samsung’un kâr rekorlarını bitirecek

samsung galaxy s9
Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus

Samsung Electronics geçen yılın tüm çeyrek dilimlerinde kâr rekoru kırmıştı. Görünüşe göre, bu koşu sona erdi. Şirket geride kalan mali çeyrek yıla ait öngörülerini paylaştı. Buna göre şirket, 2018’in ikinci çeyreğinde 58 trilyon won (239.5 milyar TL) gelir üzerinden 14.8 trilyon won (61.12 milyar TL) işletme kârı bekliyor.

Söz konusu tabloda satışlarda yüzde 0.7’lik bir düşüş öngörülürken, yıldan yıla kârda yüzde 11 artış bekleniyor. Ne var ki, Samsung bir önceki çeyrekte 60.56 trilyon won gelir üzerinden 15.64 trilyon won kâr elde etmiş ve şimdiye kadarki en güçlü finansal tablosunu ortaya koymuştu.

Financial Times ve The Wall Street Journal gibi yayın organlarına konuşan kaynaklar, Samsung Galaxy S9’un beklenenden düşük seyreden satışlarının Samsung’un ikinci çeyrek tablosuna etkide bulunduğunu düşünüyor. Bu telefon serisinin Galaxy S3’ten beri çıkan amiral gemisi Samsung telefonları içinde en az satan seri olduğu söyleniyor. Bu yıl içinde 31 milyon ürün sevkiyatının gerçekleşeceği tahmin ediliyor. 2016’da çıkan Galaxy S7 ise, 50 milyon birim ürün ile Samsung’un en iyi performans gösteren amiral gemisi akıllı telefonu olmuştu.

Ne var ki, yılın ilerleyen zamanlarında tablo Samsung için daha iyi olabilir. Yine de, OLED panel satışlarının hayal kırıklığına uğratabileceği söyleniyor. Apple’ın bu yıl çıkaracağı 6.1 inç ekranlı iPhone’da LCD panel kullanmayı planladığı ve iPhone X modelleri için OLED tedariğinde LG gibi alternatif bir kaynağı da devreye alacağı söyleniyor. Tüm bunlar Samsung’un panel satışlarının azalmasına ve dolayısıyla gelirlerinin düşmesine neden olacaktır.

İLGİLİ HABERLER