Manşetler

Galaxy S7’yi söktükten sonra yeniden birleştirmek hiç kolay değil

galaxy s7

iFixit tayfası da Samsung Galaxy S7’lerine ulaşmış ve fazla vakit kaybetmeden bu akıllı telefonun söküm işlemlerine başlamış. Ne var ki, bu sefer söküm işlemi telefonu katmanlarına ayırmak ve telefonun teknik özelliklerine detaylı şekilde bakmaktan ibaret değil.

Site özellikle Samsung’un S7 tanıtımı sırasında üzerinde durduğu, cihazın termal dağıtıcısına yakından bakıyor. Samsung bunu küçük bir ısı borusunun telefon için havalandırma görevi gördüğü şeklinde tanımlamıştı. iFixit’in söylediğine bakılırsa, söz konusu ısı borusu çok küçük, bazı yerlerde dedikodusu yapılan “likit soğutma”nın yakıından bile geçmiyor.

iFixit tayfası Galaxy S7’nin daha da derinlerine iniyor, parçaları birer birer ayırıp içerideki bileşenlerin detaylarına bakıyor. Dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntılardan bir tanesi, Galaxy S7’nin ekranının ana gövdeye bağlanmasıyla ilgili. Samsung bu telefonu suya dayanıklı olarak ürettiği için, S7’nin ekranı orta çerçeveye yapıştırılmış. Söz konusu çerçeve de telefonun daha derinine doğru çekilmiş. Sonuç olarak bu durum telefonun söküldükten sonra yeniden birleştirilmesini oldukça zor hâle getiriyor.

Sonuç olarak telefon 10 üzerinden 3 gibi çok düşük bir yeniden tamir edilebilirlik puanı alıyor. iFixit parçaların bağımsız olarak değiştirilebileceğini söylüyor, ancak USB portun ve ekranın içerideki başka parçaları altüst etmeden değiştirmenin zor olacağının altını çiziyor.

Galaxy S7 söküm işleminin detaylarını merak edenler detayları kaynak bölümündeki bağlantıda bulabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S7 ve S7 edge Ön İnceleme

İLGİLİ HABERLER