Teknoloji

Galaxy S20’nin bazı kamera ve yazılım özellikleri Note 10 ve S10’a geliyor

galaxy s10 note 10 güncelleme google

Samsung, Galaxy S20 ailesini tanıttığı zaman bu seri ile birlikte sunulan bazı yeni yazılımsal özellikleri geçen yılın Galaxy S10 ve Note 10 serilerine getireceğinin sözünü vermişti. Şirket, bu sözünü tuttuğunu bugün yaptığı bir duyuruyla gerçekleştirdi. Bu ay itibarıyla sunulacak yazılım güncellemesi sayesinde Galaxy S10 ve Note 10 serisi Android telefon sahipleri bazı yeni özelliklere kavuşacak.

Kullanıcılar en yeni Galaxy kamera yazılım teknolojisinden yararlanma fırsatı bulacaklar. Tek Çekim de S10 ve Note 10 serilerine gelecek özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca çeşitli yazılımsal eklemeler sayesinde Galaxy deneyiminin daha da eğlenceli hâle geleceği belirtiliyor.

Galaxy S20’nin fotoğraf ve video özellikleri S10 ve Note 10’da

Yazılım güncellemesiyle birlikte Galaxy S20 serisinin belirli fotoğraf ve video deneyimleri Galaxy S10 ve Note 10 serilerine taşınacak. Tek Çekim sayesinde, entegre yapay zekâ teknolojisinin yardımıyla, siz bir kez çekim tuşuna bastığınızda farklı türde çekimler yapılacak. Tek Çekim, kamera sistemini ve yapay zekâyı kullanarak aynı anda birden fazla fotoğraf ve videoyu aynı anda çekiyor. Daha sonra da en iyisini size öneriyor.

Galaxy S10 serisindeki gelişmiş Gece Modu ve hem Galaxy S10 hem de Note 10 serilerindeki Gece Hızlı Çekim özelliğinin yardımıyla, düşük ışıkta daha etkileyici fotoğraflar ve videolar çekebileceğiniz de Samsung tarafından dile getiriliyor.

Özelleştirilmiş Filtre de gelecek olan yeniliklerden bir tanesi. Bu sayede kendi renklerinizi ve tarzınızı içeren filtreler oluşturabilir, fotoğraflarınıza sadece size özel bir hava katabilirsiniz. Bu filtreyi kaydederek sonra çekeceğiniz fotoğraflara da uygulayabilirsiniz.

İlk kez Galaxy S20 ile gelen Pro Video özelliği de, fotoğraf çekimlerinde kullanılan ISO, deklanşör hızı, pozlama telafisi gibi ayarları video çekerken de kullanmanıza izin veriyor. Üstelik S10 ve Note 10 sahipleri de video çekimi sırasında ön ve arka kameralar arasında geçiş yapabilecekler.

Samsung’un sözünü ettiği güncelleme içeriklerinizi organize etmeye yardımcı olacak çeşitli galeri özelliklerini de getiriyor. Yapay zekâ teknolojisinin yardımıyla ve Clean View açıldığında, Galeri uygulaması aynı süjenin benzer çekimlerini otomatik olarak bir arada gruplandırıyor. Böylelikle daha organize ve düzenli bir galeri elde ediliyor. Kullanıcılar benzer çekimleri kolaylıkla gözden geçirebilir ve favori çekimlerini grubun küçük resmi hâline getirebilirler. Galerideki bir fotoğrafı görüntülerken, bir görüntüyü yakınlaştırıp sol üst köşedeki Hızlı Kırp’a basabilir, böylelikle fotoğraflarınızı istediğiniz boyutlarda kırpabilirsiniz.

Galaxy S10 ve Note 10 kullanıcılarına kolay paylaşım imkanı

İlk kez Galaxy S20 serisiyle kullanıma sunulan Quick Share özelliği sayesinde yakınlardaki kişileri görebilir ve birden fazla kişiyle fotoğraf, video veya daha büyük dosyaları paylaşabilirsiniz. Music Share ise, eşleştirilmiş Bluetooth bağlantısını genişletmeyi mümkün kılıyor. Bu sayede arkadaşınızın telefonundan bir parçayı sizin telefonunuza bağlı bir hoparlörde veya araç içi ses sisteminde çalmak için bağlantınızı kesmenize gerek olmuyor.

Yukarıda listelediğimiz yeni kamera ve yazılım özellikleri bu ay itibarıyla çıkacak Galaxy S10 ve Note 10 güncellemeleriyle birlikte bu telefonlarda kullanılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER