Teknoloji

Galaxy S2 Marshmallow desteğini Cyanogen sayesinde kazanıyor

galaxy s2 marshmallow

Samsung Galaxy S II için destek bırakılalı çok uzun zaman oldu. Android 2.3 Gingerbread ile yüklü olarak gelen telefonun aldığı en son sürüm Android 4.1 Jelly Bean olmuştu.

Ne var ki, Galaxy S II Samsung’un en popüler akıllı telefonlarından bir tanesi olmuştu ve dünya çapında birçok kişinin elinde bu telefon durmaya devam ediyor. Neyse ki, en popüler Android ROM’larından Cyanogen var. Onun sayesinde Galaxy S II’ye KitKat ve Lollipop sürümlerini yüklemek mümkün olmuştu.

Görünüşe göre, Galaxy S II’nin işi bitmemiş. Cyanogen ekibi Android 6.0 Marshmallow tabanlı CyanogenMod 13’ün ilk “nightly”, yani erken aşamadaki sürümünü yayınladı. “Nightly” olması nedeniyle hatalar ve kararsızlıklar görülebilir. Ayrıca işletim sistemi bu hâliyle günlük kullanım için çok da elverişli görünmüyor.

Yine de, işin iyi tarafı Galaxy S2 Marshmallow desteği bu sürümle birlikte sunuluyor. Galaxy S II sahiplerinin telefonlarını Marshmallow ile de kullanma şansı bulabileceklerini duymaları epey hoşlarına gidecektir. Eğer sizin de elinizde bir Galaxy S II varsa ve Jelly Bean’in ötesine geçmek istiyorsanız, Cyanogen sizin için en uygun çözüm gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER