Teknoloji

Galaxy Note 9 için çıkan One UI 2.0 Beta sürümünde dikkat çeken ekran detayı

galaxy note 9 one ui 2.0 beta ekran yenileme hızı

Samsung Galaxy Note 9 için planlanan bir sonraki büyük güncelleme ekranın yenileme hızını 60Hz ile 120Hz arasında değiştiren gizli bir ayar barındırıyor. Bu özellik Samsung’un Android 10 temelli One UI 2.0 güncellemesinin beta sürümünde görüldü.

Ne yazık ki, Samsung Galaxy Note 9 kullanıcıları için bu 120Hz görüntü yenileme hızını etkinleştirme imkanı olmayacak, çünkü ekran fiziksel olarak bu desteği sunmuyor. Ancak bu desteğin Galaxy Note 9 için tasarlanmadığını biliyoruz, bu nedenle o telefonda gizlenmiş biçimde duruyor.

Yani, söz konusu ayarlara normal bir Galaxy Note 9 kullanıcısı erişemez. Samsung, test sırasında bu bölümü yanlışlıkla kullanıcılara açık etmiş gibi görünüyor. Bir kullanıcı tarafından yapılan derin analiz sayesinde Samsung’un bu özelliği düşündüğü ortaya çıkıyor. Ancak bu özelliğin ortaya çıkması Samsung’un gelecek yılın başlarında beklenen Galaxy S11 modeli için daha yüksek yenileme hızlı ekrana dair beklentileri artırıyor.

Galaxy Note 9 için One UI Beta 2.0 sürümünün Kore ve Çin versiyonlarından gelen sızıntılara göre, gelecek nesil Samsung akıllı telefonu için üç seçenek bulunacak. Bunlardan bir tanesi 60Hz yenileme hızını tutmayı sürdürecek. Bir başka ayar ise 120Hz yenileme hızına sürekli bağlı kalınmasını sağlayacak. Üçüncü bir seçenek ise bu iki yenileme hızı arasında otomatik olarak geçiş yapmaya izin verecek. Galaxy akıllı telefonu oynatılan içeriğe göre yenileme hızını dinamik biçimde belirleyecek.

Samsung Google Pixel 4’teki yanlışı tekrarlamayacak

Şu sıralar yurt dışında satışta olan en son Google akıllı telefonu olan Google Pixel 4’te de benzer bir ayar bulunuyor. O cihaz da ekranda yenileme hızını 60Hz ve 90Hz arasında otomatik olarak belirliyor. Google Pixel 4’ün otomatik yenileme hızı değiştirme özelliği ilk kullanıcılar tarafından pek beğenilmemişti. Görünüşe göre Samsung, benzer bir hataya düşmek istemiyor, en azından kullanıcılarına seçim şansı tanıyacak.

Galaxy Note 9’a gelecek güncelleme kullanıcılara ekranın yenileme hızını değiştirme imkanı sunmayacak. Bunun yerine Galaxy Note 9’un ekranı, fiziksel olarak izin verdiği şekilde 60Hz yenileme hızında çalışmayı sürdürecek. Note 9’un çıktığı zamanlara bakacak olursak, oyun telefonları dışındaki çoğu üst sınıf telefon için bu değer kabul edilebilir seviyelerde bulunuyor. Daha yüksek yenileme hızı isteyenlerin gelecek yıl çıkacak Samsung Galaxy S11 ya da Galaxy Note 11 gibi telefonları beklemeleri gerekecek.

İLGİLİ HABERLER