Manşetler

Galaxy Note 6 ve yeni Gear VR USB Type-C portuyla çıkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 6Samsung bu yılın başında iki yeni amiral gemisi akıllı telefon tanıtmıştı. Bu telefonlar, Galaxy S7 ve S7 edge şu anda piyasada bulunuyor, ancak bazıları Samsung’un yılın ikinci yarısında tanıtmasını beklediğimiz amiral gemisi telefonlarını, özellikle Galaxy Note 6’yı bekliyor. Son çıkan haberler bu telefonun USB Type-C portu barındıracağı şeklinde.

SamMobile tarafından verilen habere göre Güney Koreli telefon üreticisi Galaxy Note 5’in takipçisi olacak cihaz için çalışıyor. Bu telefonun Galaxy S7 gibi suya ve toza karşı dayanıklı olacağı, ayrıca Iris tarayıcısı ve USB Type-C portu gibi bazı hoşa gidecek özellikler barındıracağı söyleniyor. Samsung’un da her iki yönde bağlanabilir porta geçiş yapacağı iddia edilmekle birlikte bunun USB 3.1’i mi, yoksa daha eski USB standardını mı destekleyeceği şu an için bilinmiyor.

Eğer Note 6 USB 3.1’i desteklerse, konnektör USB Power Delivery 2.0 ile daha hızlı şarj imkanı sunmanın yanı sıra bu port üzerinden HDMI ve Display Port video sinyallerini de aktarabilir. Burada dikkat çekmemiz gereken bir nokta var ki, Samsung’un şu anda belirli Galaxy cihazlarıyla çalışan sanal gerçeklik başlığı Gear VR’ın da USB Type-C’ye geçiş yapacağı söyleniyor. Bu durumda şu anda var olan amiral gemisi Samsung telefonları da dahil olmak üzere, microUSB portlu bu cihazların hiçbiri yeni Gear VR ile kullanılmayacak.

Galaxy Note 6’da USB Type-C portu olursa, Samsung’un yeni çıkaracağı iddia edilen USB Type-C portlu Gear VR bu cihazla uyumlu olacaktır. Belki de Samsung, Note 6’nın yanında bu Gear VR’ı da çıkarıp her ikisinin reklamını birlikte yapabilir.

 

Galaxy Note 5 Ağustos 2015’te tanıtılmıştı. Bu demek oluyor ki, Galaxy Note 6’yı da muhtemelen Ağustos 2016’da göreceğiz. Samsung, bu telefonu muhtemelen geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da lansmandan hemen sonra piyasaya sunacak, böylelikle eylül ayında çıkacak olan yeni iPhone 7 telefonlara karşı piyasada erken çıkarmanın avantajını elde edecektir.

İLGİLİ HABERLER