Manşetler

Video: Samsung Galaxy Note 10 Lite Kutusundan Çıkıyor

samsung galaxy note 10 lite kutu açılımı

Samsung Galaxy Note 10 Lite geçen ayın sonlarında Türkiye’de piyasaya çıkmıştı. 5299 TL’lik fiyat etiketine sahip olan bu Android telefon, S Pen deneyimini Note 10 ve Note 10 Plus’a göre çok daha uygun bir fiyattan sunuyor. Ateş kırmızısı renginde bir adet Samsung Galaxy Note 10 Lite elimize ulaştı. Telefonun kutusunu açıyor, kutu içeriği ve diğer detaylara bakıyoruz.

Galaxy Note 10 Lite, Samsung’un amiral gemisi telefonlarıyla aynı tarzda, koyu renkli bir kutuda geliyor. Kutunun üzerinde telefonun renginde bir S Pen resmi var. Kutunun kapağına bir zarf yerleştirilmiş. Bu zarfın üstünde SIM kart iğnesi varken içinden de hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti belgesi çıkıyor. Türkiye’de satılan Note 10 Lite modellerinde şeffaf kılıf görmüyoruz.

Daha sonra sıra telefona geliyor. Note 10 ve Note 10 Plus’a göre biraz daha mütevazı bir görünüme sahip olan Galaxy Note 10 Lite, biraz daha Galaxy A serisinin üst modellerindeki bir havayı barındırdığını hissettiriyor. Kırmızı rengi oldukça hoş, ancak arkadaki dikdörtgen kamera modülü biraz sıradan görünüyor. Aynı seviyede olsa da, S10 Lite’ın kamera modülü daha hoş bir görünüme sahip.

Kutudan çıkan diğer unsurlara baktığımızda; hızlı şarj adaptörü, USB-C kablosu ve kulaklık var. Kulaklık AKG markalı, üst sınıf Samsung telefonlarında gördüklerimizden değil. Ancak siyah renkli kulaklıkların ucuna takılmış şeffaf silikon uçlar biraz farklı bir görünüm oluşturmuş. Galaxy S10 Lite’ın kutusundan da aynı kulaklıklar çıkıyor, ancak farklı silikon uçlar var. Note 10 Lite’ın kutusunda bunu göremedik. Bu arada bir de yedek S Pen uçlarının kutuya yerleştirildiğini ekleyelim.

Galaxy Note 10 Lite’ın kurulumunu birkaç dakika içinde tamamlayabilirsiniz. Kurulum sırasında eski telefonunuzdaki verileri yeni telefonunuza aktarım işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra ekran içi parmak izi okuyucusuna parmak izlerinizi de ekleyebilirsiniz. Yüz tanıma da kullanılabilen biyometrik kimlik doğrulama özellikleri arasında bulunuyor. Kurulumun son adımlarında da Samsung’un opsiyonel olarak sunduğu bazı uygulamalar var. Bunları yükleyip yüklememek size kalmış.

Samsung Galaxy Note 10 Lite’da Android 10 yüklü olarak geliyor ve bunun üzerinde One UI 2 var. Çeşitli Samsung, Google ve Microsoft uygulamaları önceden yüklenmiş. Ayrıca Spotify, Netflix ve Facebook da yüklü gelen uygulamalar arasında bulunuyor.

Tabii ki, bu telefonu farklı kılan S Pen deneyimi. Telefonun sağ alt köşesinde S Pen gizlenmiş durumda. Kalemi kolaylıkla yerinde çıkarıp not almaya başlayabilirsiniz. Temassız komut ekranı üzerinden yapacaklarınızı seçebilir veya ekran kapalıyken de kalemi çıkarıp hemen not almaya başlayabilirsiniz.

Note 10 Lite’ın S Pen kalemi Note 10 ve 10 Plus’ınkine göre biraz daha basit görünüyor. Ancak hassasiyeti ve yazma deneyimi açısından çok fark yok. Dahili pili ve Bluetooth bağlantısı var, böylelikle uzaktan kumanda gibi kullanılabiliyor.

Galaxy Note 10 Lite ile ilgili sorularınızı aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz. Çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede sorularınıza da cevap vereceğiz.

İLGİLİ HABERLER