Manşetler

Galaxy Fold’un katlanabilir ekranının kusuru tespit edildi

galaxy fold
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, katlanabilir ekranlı ilk cihazı Galaxy Fold’un piyasaya çıkışını, içerideki ekranda görülen bazı sıkıntılar nedeniyle ertelemişti. iFixit tarafından gerçekleştirilen söküm işlemi, bu katlanabilir telefonun tasarımındaki sorunu ortaya çıkarıyor. Görünen o ki, ekranın esnemesine yardımcı olan, ekran çerçevesindeki 7 milimetrelik boşluk büyük sorunlara yol açıyor. Bu sıra dışı tasarım tercihi, Fold’un dayanıklılığını sınırlıyor. Herhangi bir nesne bu boşluktan içeri girebilir ve ekranın bozulmasına neden olabilir.

Başlangıçta 26 Nisan’da ABD’de satışa sunulması planlanan, mayıs ayı içinde de Türkiye’ye gelmesini beklediğimiz Galaxy Fold, bir büyük üreticinin piyasaya çıkaracağı ilk katlanabilir telefon olacaktı. Ancak Samsung, Galaxy Fold’un içerideki katlanabilir ekranını kaplayan ince plastik tabaka ile ilgili bazı sıkıntılar yaşıyor. İçeride esnekliği sağlamak için cam yerine daha yumuşak bir malzeme kullanmak zorunda olan Samsung, bu ekranı korumak amacıyla ekran koruyucuya benzer ince bir tabakayı da ekranın üstüne yerleştirmiş. Ancak telefonu ilk kez test eden bazı teknoloji yazarları, bunu geçici ekran koruyucusuyla karıştırarak onu soyma yoluna gitmiş. Samsung’un yaptığı resmi açıklamaya göre, sorunun temelinde bu etken yatıyordu.

galaxy fold ifixit

iFixit’in parçalarına ayırma işlemi, Fold’un çerçevesinin alışılmadık biçimde hassas olduğunu ortaya koyuyor. İlgili yazıda, Samsung’un cihazı ancak 2 milimetre kalınlığında bir ekran kaplamasıyla donattığını, ancak bunun da yeteri kadar esnek olmadığını görüldüğü ve zamanla soyulabileceği belirtiliyor.

Ne var ki, esas büyük problemin kaplama sökülmese bile kolaylıkla oluşabilecek zararlar olduğu belirtiliyor. Cihazı inceleleyenler, ekranın yumuşak kaplamasının üzerinde, araya kaçan maddeler nedeniyle çıkıntı veya göçükler oluştuğunu söylemişti. Bazı durumlarda esnek ekran sadece birkaç günlük kullanımdan sonra ya kısmen ya da tamamen bozuluyordu.

galaxy fold

Araya kaçan maddelerin nedeninin cihazın tasarımında bırakılan bir boşluktan kaynaklandığı belirtiliyor. Anlaşılan o ki, Samsung cihazın katlanmasını sağlayan menteşenin mekanik hareketini mükemmelleştirmeye o kadar odaklanmış ki, bu boşluğun yol açabileceği etkileri atlamış. iFixit, cihazın menteşe giriş koruması gibi bir mekanizmaya sahip olmadığını belirtiyor. Samsung, Galaxy Fold’un çıkışının ertelenmesiyle ilgili açıklamasında, zarar görmüş cihazlara yönelik ilk incelemesinde, gövdenin içinde bazı parçalara rastladığını ve menteşenin zarar görmüş olabileceğini söylemişti.

Samsung Galaxy Fold’un ne zaman piyasaya sunulacağıyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ancak önümüzdeki birkaç hafta içinde bununla ilgili bilgi paylaşımında bulunacağını kaydetti. Son çıkan bir dedikodu, cihazın ABD’de haziran ayında satışa sunulacağını işaret ederken, Samsung’dan bu yönde herhangi bir doğrulama gelmedi.

İLGİLİ HABERLER