Manşetler

İlgi çekici yeniliklere sahip Samsung Galaxy A72 ve Galaxy 52 tanıtıldı (Ön İnceleme)

galaxy a72 ve Galaxy a52 ön inceleme

Bir süredir gördüğümüz sızıntıların ardından, Samsung’un yeni Android telefonları Galaxy A72 ve Galaxy A52 tanıtıldı. Aslında Samsung, Galaxy Awesome Unpacked etkinliğinde Galaxy A52 5G modelini de tanıttı. Ne var ki, Türkiye’de A72 ve A52’nin 4G destekli modellerini göreceğiz. Galaxy A serisinin modelleri ülkemizde büyük ilgi görür. Benzer ilgi bu iki yeni modele de gösterilecektir. Galaxy A72 ve A52, seleflerine göre dikkate değer yeniliklere sahip.

Samsung, iki yeni telefonu geçen yıllara nazaran birbirine çok benzer şekilde tasarlamış. Ekran büyüklükleri ve arkadaki bir kameranın farklı olması dışında, iki telefonu görünüşleriyle birbirinden ayırmak çok mümkün görünmüyor. Her iki telefon da siyah, beyaz, lavanta, mavi gibi farklı renk seçenekleriyle geliyor. Samsung, daha önce Note 20 ve S20 FE modellerinde kullandığı güçlendirilmiş polikarbon arka yüzü bu sefer A72 ve A52’de de kullanmış. Ön tarafta Gorilla Glass 5 cam bulunurken kenarları da plastik çerçeve sarıyor. A72 ve A52 ile birlikte Galaxy A serisine ilk kez suya ve toza dayanıklılık özelliği geliyor. Bu iki telefon da IP67 sertifikasıyla 1 metre derinliğe kadar suda yarım saat boyunca dayanıklılık sunuyor.

Kamera modülleri görünüş açısından birbiriyle aynı ve söylediğimiz gibi sadece bir kameranın farklı olması sayesinde ayırt etmek mümkün oluyor. A71, A51 gibi modellerde yer alan kamera modülü çok da güzel görünmüyordu. Samsung, daha önce amiral gemisi telefonlarda yer verdiği kamera modülü tasarımını bu iki telefona da hoş biçimde taşımış. Dikdörtgen şekilli kamera modülleri arka yüzün geride kalan kısımlarıyla benzerlik gösteriyor. Bu arada iki telefonda da mat arka yüzeyin bulunduğunu belirtelim.

Ekran tarafına baktığımızda, Galaxy A72 ve Galaxy A52 modelleri sırasıyla 6.7 inç ve 6.5 inç ekran barındırıyor. Bu ekranların ikisi de Full HD+ çözünürlüğe sahip. Super AMOLED teknolojisi kullanılmış. Parlaklık ve netlik yeterli. Üstelik AMOLED ekranın kullanımıyla birlikte ekran içi parmak izi okuyucusu da kullanılabilir hâle geliyor. Öte yandan ekranın üst kısmına yerleştirilmiş selfie kamera sayesinde yüz tanıma da kullanılabiliyor.

galaxy a72
Samsung Galaxy A72

Her iki telefonda yer alan ekranın bir diğer özelliği de 90 Hz yenileme hızına sahip olması. 800 nit seviyesine çıkarılan maksimum ekran parlaklığı var. HDR desteği de YouTube gibi uygulamalarda kullanılabiliyor. Her iki telefonun ekranı video izleme, internette gezinme, bir şeyler okuma için yeterli ekranı sunuyor. Kullanıcılar iyi bir multimedya deneyimi yaşayacaktır. Multimedya tarafında memnun edici bir başka gelişme ise, A72 ve A52’nin çift hoparlör barındırması oluyor. Stereo ses etkisi yüksek ve çıkışı da güçlü. Harici bir hoparlöre ihtiyaç bıraktırmayacaktır. Bir başka iyi haber ise, Galaxy A72 ve A52 modellerinin 3.5mm kulaklık jakı barındırması oluyor. Kutulardan kulaklık çıkmadığını dikkate alırsak, bu birimin varlığı ayrı bir değer kazanıyor.

İşlemci tarafında iki telefon da Snapdragon 720G işlemciyle geliyor. Bu telefonun genel olarak gençleri hedeflediğini dikkate alırsak, oyun tarafı da dikkate alınmış bu işlemci gençlerin iyi bir oyun deneyimi yaşamasına yardımcı olacaktır. Bununla birlikte 720G’nin yaşı biri geçmiş bir işlemci olduğunu belirtelim. 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza ve 1 TB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası iki telefonun ortak özellikleri arasında bulunuyor. İki telefonda da 256 GB kapasiteli versiyon da var. Çift SIM kart desteğinin de bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

samsung galaxy a52
Samsung Galaxy A52

Pil tarafında ise Galaxy A72’de 5000 mAh, Galaxy A52’de ise 4500 mAh kapasiteli pilin bulunduğunu görüyoruz. Samsung, iki telefon için de iki güne varan çalışma ömrü vadediyor. Buna ek olarak Android telefonların ikisi de 25W kablosuz şarj desteğine sahip. Ne var ki, sadece A72’nin kutusundan 25W güç adaptörü çıkıyor. A52’nin de kutusunda güç adaptörü bulunacak.

Samsung Galaxy A72 ve Galaxy A52 modellerinde Android 11 ve bunun üstünde One UI 3.1 yüklü olarak geliyor. Samsung’un Galaxy S21 serisiyle birlikte yenilikler sunduğu kullanıcı arayüzünü bu telefonlarda da görüyoruz. Kilit ekranı araç takımları, ana ekranda Google Asistan veya Samsung Free kullanma seçeneği mevcut. Samsung, iki telefon için de önümüzdeki dört yıla yönelik güvenlik güncelleştirmeleri sunma taahhüdünde de bulunuyor.

Hem Galaxy A72 hem de Galaxy A72 dört tane arka kamera barındırıyor. 64 megapiksel, optik görüntü sabitleme özellikli ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro lens iki telefonda da ortak. Galaxy A52’deki 5 megapiksel derinlik sensörü, A72’de yerini 8 megapiksel telefoto kameraya barındırıyor. Bu telefoto kamera sayesinde Galaxy A72 30 kat Space Zoom yakınlaştırma imkanını sunuyor. Tek Çekim modunu da kamera arayüzünde görüyoruz. Buna ek olarak Samsung ve Snapchat iş birliğiyle, Snapchat’in eğlenceli filtrelerine Kamera uygulaması içinden ulaşmak mümkün hâle geliyor. Video tarafında ise 4K video kaydını görüyoruz. 4K video kaydı yaparken bu sırada 8 megapiksel sabit fotoğraf çekme imkanı da var. Pro video modu da mevcut. Her iki telefonun önünde de 32 megapiksel selfie kamera bulunuyor. Selfie kamera ile de Snapchat filtrelerini içeren Eğlence modunu kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER