Teknoloji

Galaxy A53 için hazırlanan ilk güncelleme dağıtımda

samsung galaxy a53 5g galaxy a54
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy A53 geçtiğimiz ay resmiyet kazanmıştı. Akıllı telefon için hazırlanan ilk aylık güncelleme de dağıtıma çıktı. Güncelleme Nisan 2022 güvenlik yamasının yanı sıra kamera kararlılığındaki problemlere de çözüm getiriyor.

A536BXXU1AVCC adını taşıyan güncelleme paketi, şimdiden çok sayıda Avrupa ülkesinde kullanıcılarla buluşmuş durumda. Söz konusu ülkeler arasında Avusturya, Çekya, Fransa, Hırvatistan, İrlanda, İsviçre, İtalya, Polonya, Portekiz, Sırbistan ve Slovenya bulunuyor.

Yakında güncellemenin daha fazla ülke ve bölgede dağıtıma çıkması bekleniyor. Güney Kore ve Hindistan’daki A53 sahiplerinin bir sonraki güncelleme paketini beklediğini belirtmekte de fayda var.

Konuyla ilgili bildirimi almayan A53 sahipleri, güncellemenin cihazlarına gelip gelmediğini kendileri kontrol edebilir. Bunun için Ayarlar menüsündeki Yazılım Güncellemesi bölümüne gitmek yeterli oluyor.

Samsung Galaxy A53 kutusundan Android 12 yüklü olarak çıkıyor. Bu işletim sistemini şirketin One UI 4.1 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Güney Koreli şirket A53 için dört büyük Android güncellemesinin sözünü vermişti. Nisan 2022 güncellemesi ise cihaza gelecek çok sayıda küçük güncellemeden biri konumunda. Samsung’un güncellemeler konusunda hızlı hareket etmesi, A53 satışlarını artıracak bir faktör olabilir.

İLGİLİ HABERLER