Teknoloji

Galaxy A51 ve A71 güncellemeyle S20 özelliklerine kavuşuyor

samsung galaxy a51 inceleme

2020’nin en popüler telefonlarından biri olan Galaxy A51 ve Samsung’un orta segmentteki bir diğer önemli silahı olan A71 için hazırlanan son yazılım güncellemesi, S20 serisindeki bazı özellikleri bu iki telefona taşıyor. Söz konusu özelliklerin büyük kısmının odağında kamera bulunsa da, dosyaların paylaşımı konusunda da bazı yenilikler söz konusu.

A51 ve A71 sahiplerine güncellemeyle sunulan özelliklerden biri Single Take (Tek Çekim) adını taşıyor. Bu özellik ile Canlı Odak, Akıllı Kesme gibi modları, videoyu ve yapay zekâ filtrelerini eş zamanlı kullanma ve 10 saniyeye kadar görüntü kaydetme imkanı sunuluyor.

Galaxy S20 serisindeki bazı profesyonel kamera modları da güncellemeyle A51 ve A71’e geliyor. Manuel Odak ve Shutter Speed gibi modlar bu grubun üyeleri arasında bulunuyor. Bunlara ek olarak; Gece Ağır Çekim ve Filtrelerim özellikleri de kullanıcılara sunulan seçenekler içinde yer alıyor. Filtrelerim özelliği, adından da anlaşılabileceği üzere, kullanıcılara kendi filtrelerini oluşturma fırsatını veriyor.

Dosya paylaşımı tarafında ise Hızlı Paylaşma özelliği kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu özellikle kullanıcılar yakınlarındaki diğer Samsung telefon sahiplerine tek bir dokunuşla fotoğraf veya video gönderebiliyor. Müzik Paylaşımı özelliği ise bir Bluetooth hoparlöre o hoparlörün bağlı olduğu telefon üzerinden bağlanma imkanını sunuyor.

Son güncelleme, Galaxy A51 ve A71 sahiplerine Klavye ve Galeri yenilikleri de getiriyor. Klavye tarafında doğrudan klavye tepsisi üzerinde çeviri imkanı sunuluyor. Galeri tarafında ise Clean View özelliğiyle art arda çekilen maksimum 100 fotoğraf tek bir grupta toplanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER