Teknoloji

Galaxy A22 4G resmiyet kazandı: Helio G80, 6.84 inç ekran

galaxy a22

Galaxy A22 5G’yi tanıtan Samsung, akıllı telefonun 4G versiyonunu da gözler önüne çıkardı. İki telefon arasındaki farkların benzerliklerden daha fazla olması dikkat çekiyor. İki cihaz arasındaki farklar işlemciyle başlıyor. Galaxy A22 4G’nin kalbinde Helio G80 işlemci bulunuyor.

Bu işlemciye 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB. Telefonun baz konfigürasyon seçeneğinde 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. Depolama alanını genişletmek için microSD kart desteğinin olmaması da A22 5G ve 4G arasındaki farklardan biri.

İki cihazın ayrıldığı bir diğer nokta da ekran. Akıllı telefonda 6.4 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran bulunuyor. HD+ çözünürlüklü ekranın yenileme hızı yine 90 Hz. A22 5G’deki Sonsuz-V ekran yerine Sonsuz-U ekranın tercih edildiğini belirtmekte fayda var. Ekranın üzerindeki çentik 13 megapiksel kameraya ev sahipliği yapıyor.

Galaxy A22 4G’de de ana kamera görevini 48 megapiksel sensör üstleniyor. Bu sensörde optik görüntü sabitleme özelliği mevcut. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor.

galaxy a22 4gSamsung Galaxy A22 4G için henüz fiyat veya çıkış tarihi açıklanmış değil. Akıllı telefon siyah, beyaz, yeşil ve mor renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER