Teknoloji

Galaxy A22 5G tanıtıldı: 6.6 inç ekran, 48 megapiksel kamera

galaxy a22 5g

Samsung Galaxy A22 5G hakkındaki sızıntılar son zamanlarda iyiden iyiye artmıştı. Güney Koreli şirketin 5G deneyimini daha uygun fiyat karşılığında sunma yaklaşımının en son parçası olan telefon, sonunda resmen gözler önüne çıktı.

Samsung’dan resmi bir bilgi verilmese de, Galaxy A22 5G’nin kalbinde MediaTek’in Dimensity 700 işlemcinin bulunduğu biliniyor. Bu işlemciye 4, 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı içinse 64 ve 128 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor.

4 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonun Avrupa satış fiyatı 250 avro olarak belirlendi. Bu noktada farklı ülkelerde farklı modellerin satılacağını belirtmekte fayda var. Örneğin Hollanda’da 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip versiyon satılırken, komşusu Belçika’da 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu bulmak mümkün olacak. A22 5G’de depolama alanı microSD kartla genişletilebiliyor.

Akıllı telefonda 6.6 inç büyüklüğünde LCD ekran bulunuyor. Full HD+ çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı ise 90 Hz. A22 5G’nin görece zayıf kaldığı alan olarak ise kamera göze çarpıyor.

Telefonun arkasında üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. 48 megapiksel ana kamerada optik görüntü sabitleme özelliği mevcut değil. 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve derinlik sensörü sistemi tamamlıyor. Sonsuz-V ekranın üzerindeki çentiğe yerleştirilen ön kameranın çözünürlüğü ise 8 megapiksel.

Galaxy A22 5G’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 15W şarj desteğine sahip. Telefonun parmak izi tarayıcısının da kenara yerleştirildiğini belirtmekte fayda var.

galaxy a22 5gGalaxy A22 5G, temmuz ayında piyasaya çıkacak. Akıllı telefon için gri (siyaha yakın bir ton), beyaz, yeşil ve mor olmak üzere dört renk seçeneği sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER