Teknoloji

Samsung One UI 6 güncellemesini Galaxy A14 5G’ye de götürüyor

galaxy a14 5g

Samsung son birkaç haftadır Android 14 tabanlı One UI 6 güncellemesinin dağıtımında oldukça hızlanmış durumda. Şirket şimdi de “sürpriz” olarak nitelenebilecek bir cihaza bu güncellemeyi götürüyor. Bu yılın başlarında tanıtılan Galaxy A14 5G de One UI 6 ve Android 14 ile güncellenen telefonlar arasına katıldı.

A14 5G, güncellemeyi alacak cihazlar listesinde değildi. Buna ek olarak, telefonun fiyat segmenti de güncelleme beklentisini düşüren bir diğer faktördü. Samsung’un giriş segmentinde konumlanan bir cihazı da One UI 6 ile buluşturması, Samsung’un güncellemeler konusunda ne kadar hızlandığını ve yetenek kazandığını gösteriyor.

X’te yapılan bir paylaşım, Hindistan’da A14 5G için Android 14 ve One UI 6 dağıtımının başladığını gözler önüne seriyor. 1.8 GB büyüklüğündeki güncelleme dosyasını indirebilmek için cihazda yeterli depolama alanının olması gerekiyor. Güncelleme dosyası, 1 Kasım 2023 tarihli güvenlik yamasını da beraberinde getiriyor.

Diğer bölgelerde Galaxy A14 5G için Android 14 ve One UI 6 dağıtımı ne zaman başlayacak?

Kısa süre içinde diğer bölgelerde satılan Samsung Galaxy A14 5G modelleri için de Android 14 ve One UI 6 dağıtımının başlaması bekleniyor. Ancak henüz bunun için bir takvim olmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER