Teknoloji

Futuremark bazı HTC ve Samsung telefonlarını benchmark listelerinden çıkardı

Mobil cihaz incelemelerimizde sıklıkla kullandığımız benchmark araçlarıyla ilgili gizemli olay giderek daha da ilginç bir hâl alıyor.

futuremark-3dmark-060213

AnTuTu ve GFXBench gibi uygulamalarda çıkan puanlar üstünde çeşitli cihaz üreticileri tarafından oynama yapıldığının ortaya çıkmasının ardından, benchmark araçları daha yaygın şekilde kullanılan Futuremark da çeşitli Samsung ve HTC telefonlarını sonuçlarda hile yaptıkları şüphesiyle liste dışı bıraktı.

Futuremark, aralarında Samsung Galaxy Note 3, HTC One ve HTC One mini’nin de yer aldığı bazı şüphelendiği cihazların dürüstülük politikasına bağlı kalmayı başaramadığını söyledi. Söz konusu politika bir cihazın 3DMark uygulamasına diğer uygulamalara davrandığı gibi davranmasını gerekli kılıyor. Yani, 3DMark uygulamasında yüksek puan elde edilmesi için bu uygulamaya özel bazı ayarların devreye sokulmasına izin verilmiyor.

3dmark-tablo-261113

Görünüşe göre, benchmark araçlarının sonuçlarıyla oynama işi tahmin edilenden daha da yaygın. Bu nedenle geliştiriciler oturup benchmark uygulamalarını daha sağlam hâle getirmeli. Futuremark da şu an bunun için çalışıyor.

İlgili >> EngadgetHotHardware, The Register, Futuremark

İLGİLİ HABERLER