Manşetler

Fujifilm X-T1 retro tasarım, dayanıklı gövde ve detaylı vizörüyle geliyor

Fuifilm retro tasarımlı ve diğer X serisi modellerine göre DSLR niteliklerini daha fazla taşıyan X-T1’in duyurusunu gerçekleştirdi.

fujifilm-x-t1-280114 (650 x 533)Fujifilm X-T1’in vizörünün kenara doğru yerleştirilmek yerine ortalanması en önemli tasarım unsurlarından birini teşkil ediyor. 2.36 milyon noktalı OLED panel, 0.77 kat büyütme sayesinde göz için mükemmel bir görüntü imkanı sunuyor. Kameranın magnezyum alaşımlı, hava sızdırmaz, suya ve toza karşı dayanıklı gövdesi de çok hantal durmuyor.

X-T1’in tasarımı bu makinenin satın alınması noktasında büyük bir çekim noktası teşkil ediyor. Bununla birlikte varolan tüm manuel kontrol halkaları, bu modelin ne yaptığını bilen profesyonel kullanıcılar için de isabetli olduğunu gösteriyor. Bunun dışında X-T1’in yeniden giydirilmiş X-E2 niteliği taşıdığı söylenebilir. Bu makinede de 16 megapiksel X-Trans CMOS II sensör ve EXR II işlemci kullanılıyor.

Hızlı otomatik odaklama, arkaya yerleştirilen 3 inç, 1.04 milyon noktalı, menteşeli ekran, UHS-II SD kart uyumluluğu, saniyede 8 kareye kadar çekim imkanı sunan burst modu gibi özellikler Fujifilm’in X-T1 ile doğru yöne doğru ilerlediğini gösteriyor.

Fujifilm X-T1 şubat başında yaklaşık 1300 dolarlık sadece gövde fiyatıyla piyasada olacak. XF18mm-55mm (27-84mm) F2.8-4 lens kitiyle birlikte de fiyat yaklaşık 1700 dolar olacak.

İlgili >> Fujifilm

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER