Teknoloji

Fujifilm siyah-beyaz film dönemine geri dönüyor

fujifilm

Fujifilm siyah-beyaz film pazarından bir yılı aşkın bir süre önce çıkmıştı. Şirket arayı fazla açmadan bu pazara geri dönüyor. Fujifilm’den yapılan açıklamada, Neopan 100 Acros II adını taşıyan yeni filmin, “yeni film meraklıları” olarak tanımlanan Y ve Z nesillerinden gelen geri bildirimlerle hazırlandığı belirtildi.

Fujifilm’in ikonik markaları arasında yer alan Acros, X serisi dijital kameraların yanı sıra monokrom film simülasyonunda da kullanılıyor. Neopan 100 Acros II hem 35 mm. hem de 120 formatlarında kullanıcılara sunulacak. Fujifilm’den yapılan açıklamaya göre, Super Fine-? teknolojisi ile Neoplan 100’e kıyasla daha yüksek bir keskinlik ve gren sunulacak.

Fujifilm’den yapılan açıklamaya göre, yeni film ilk olarak sonbaharda Japonya’da satışa sunulacak. Diğer pazarlardaki durum ise gelen talep doğrultusunda şekillenecek.

Son zamanlarda analog fotoğraf meraklıları için üreticilerden pek de iyi haberler gelmemişti. Ancak Fujifilm’in son açıklaması, bu trendi bir nebze de olsa değiştiriyor. Fujifilm bir süre önce hem fotoğrafik film ürünlerine yüzde 30 oranında zam yapmış hem de bazı ürünleri piyasadan çekmişti. Siyah-beyaz film üretiminin yeniden başlamasıyla işler değişiyor.

İLGİLİ HABERLER