Teknoloji

Mozilla Firefox’ta “premium” hizmet dönemini başlatıyor

mozilla firefox

Mozilla Firefox içinde VPN hizmeti veya bulut depolama gibi “premium” hizmetleri sunacağı bir abonelik servisini hayata geçiriyor. Bu servisin tam olarak ne gibi özellikler sunacağı henüz kesinleşmiş değil. Ancak Mozilla CEO’su Chris Beard, VPN hizmeti ve bulut depolama gibi özelliklerin bu servisin sunduğu seçenekler arasında olacağını belirtti. Abonelik servisinin ekim ayında hayata geçmesi planlanıyor.

Servisin diğer detayları şu an için oldukça belirsiz. Tek bir abonelik servisinde çok sayıda özelliğin sunulması veya farklı özelliklerin farklı abonelik paketlerinde kullanıcılara ulaştırılması muhtemel görünüyor. Ancak en azından bir abonelik hizmetinin varlığı şimdiden onaylanmış durumda.

Mozilla, VPN aboneliği için test sürecini geçtiğimiz yıl ekim ayında başlatmıştı. Küçük bir kullanıcı grubuyla gerçekleştirilen testlerde ayda 10 dolar ödeyen Firefox kullanıcılarına ProtonVPN hizmeti sunuluyor. Mozilla bu yaklaşımla gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi amaçlıyor. Şirket böylelikle gelir konusunda arama motorlarına olan bağımlılığından kurtulmayı da hedefliyor. Bu gelirin büyük kısmının aynı zamanda bir rakip olan Google’dan gelmesi, Mozilla’nın tavrını daha mantıklı kılıyor.

Mozilla Firefox içinde sunduğu mevcut özellikler için ücret almayacak. Şirket bu özellikleri abonelik servisinin çatısı altına taşımayacak. Mozilla yeni abonelik servisiyle mevcut kullanıcı tabanına katma değerli hizmetler götürerek daha fazla para kazanmayı istiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER