Teknoloji

Fujifilm GFX100 için 400 MP çözünürlük güncellemesi

fujifilm gfx100

102 megapiksel çözünürlüklü bir sensör taşıyan 10 bin dolarlık Fujifilm GFX100 ile inanılmaz yoğunluklu kareler yakalamak ve en küçük detayları bile görmek mümkün oluyor. Ancak yayınlanan yeni yazılım güncellemesi ile sunulan “pixel shift multi-shot” teknolojisi sayesinde GFX100 ile 400 megapiksel fotoğraflar çekmek mümkün olacak.

Bu özellik için 102 megapiksel çözünürlüklü sensör ve gövdede sabitleme özelliğinden faydalanılıyor. Sabitleme özelliğiyle sensör 0,5 piksellik küçük artışlarla 16 adet birbirinden ayrı RAW fotoğraf çekebiliyor. Fujifilm’in yeni Pixel Shift Combiner yazılımıyla bu RAW dosyaları tek bir 400 megapiksel çözünürlüklü DNG görselinde birleştirilebiliyor.

400 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar, tahmin edilebileceği üzere, 100 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflardan daha büyük olacak. 400 megapiksel fotoğraflar, JPEG formatında bile yaklaşık 200 MB bir yer kaplayacak. Daha yoğun görsellerle Photoshop veya diğer uygulamalarda çalışmak da biraz zaman alacak.

fujifilm gfx100Hobi için fotoğraf çekenlerin 400 megapiksel çözünürlüğe ihtiyaç duymadığı bir gerçek. Hatta bu çözünürlük profesyoneller için bile ihtiyaç duyulmayacak kadar yüksek. Fujifilm bu özelliğin kültürel koruma alanında çalışan arşiv ve restorasyon uzmanlarının işine yarayabileceğine dikkat çekiyor. GFX100 sahipleri, Fujifilm internet sitesi üzerinden söz konusu yazılım güncellemesine erişilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER