Teknoloji

Fujifilm aynasız kameralara özel f/1 lensinin haberini verdi

fujifilm xf33mm f1 r

Fujilfilm, Photokina 2018 kapsamında düzenlediği basın konferansında X-mount serisine ekleyeceği üst uçtaki ürününü, XF33mm F1 R‘ı gösterdi.

Adından da anlaşılacağı üzere bu, 33mm prime lens ve full-frame kamerada 50mm lense eşdeğer nitelik taşıyor. f/1 maksimum diyafram açıklığı ve otomatik odaklama yetenekleriyle aynasız kameralar için üretilen lensler arasında bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

Daha önce bu kadar geniş bir diyafram açıklığına ve otomatik odak yeteneğine Canon’un 1989’da çıkardığı 50mm f/1 lensinde rastlamıştık. O ürün de artık üretilmiyor ve piyasada bulunmuyor.

Fujifilm yeni lensinin fiyatını veya çıkış tarihini açıklamadı. Ancak bu ürünü piyasaya sunmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söylemekle yetindi. Şirketin bu yaz sızan bazı dokümanlarına göre lensin 2020 yılında çıkması planlanıyor.

Fujifilm’in X serisi kameraları için geliştirdiği, geniş yelpazeye yayılmış lens seçenekleri bulunuyor. Bu ürün portföyü içinde birtakım f/1.4 geniş açılı lensler de yer alıyor. Photokina’da ön gösterimi yapılan lens çıkana kadar bunlarla idare etmek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER