Teknoloji

Google’ın Fuchsia OS ile ilgili planlarının işaretleri iş ilanlarında

google fuchsia os

İlk olarak 9to5Google tarafından tespit edilen bir dizi iş ilanına göre Google, gizemli Fuchsia işletim sistemini akıllı ekranların ötesinde, ek akıllı cihazlara ve diğer biçimlere getirmenin zamanının geldiğini söylüyor. Fuchsia, Google’ın bu yılın başlarında şirketin ilk nesil Nest Hub‘ı için piyasaya sürdüğü en yeni işletim sistemidir.

Google’ın, Android ve Chrome OS’den farklı olarak Linux çekirdeği kullanmayan, bunun yerine Zircon adlı bir mikro çekirdek kullanan ve beş yılı aşkın bir süredir herkese açık olmasına rağmen amacı hâlâ oldukça belirsiz olan Fuchsia planları hakkında birçok spekülasyon yapıldı. Bu işletim sistemi Nest Hub ile birlikte geldiğinde, işlevsel olarak kendisinden önceki yazılımla aşağı yukarı aynıydı. Yeni iş ilanları, Fuchsia için sırada ne olduğuna dair bazı ipuçları sunuyor.

Öncelikle Google’ın artık işletim sistemi üzerinde çalışan ve yazılımın dahili olarak önemini gösteren bir “Fuchsia Cihazları ekibi” var gibi görünüyor. Bir iş ilanında, bu ekibin “Fuchsia platformunu Google ve kullanıcıları için fark yaratan gerçek dünya ürünlerine başarılı bir şekilde uygulamayı sağlamaktan sorumlu olduğu” belirtiliyor.

Bu arada aynı iş ilanı, Google’ın Fuchsia’yı ek akıllı cihazlara ve diğer cihaz türlerine getirmek için çalıştığını ve bunun akıllı ekranların ötesindeki cihazlar için geliştirilme aşamasında olduğunu doğruladığını belirtiyor. 9to5Google’ın daha önce akıllı hoparlörlerde çalışan işletim sistemi hakkında haber yayınladığı göz önüne alındığında, bu şaşırtıcı sayılmaz.

Bu yeni cihaz biçimlerinin tam olarak ne olduğundan bahsedilmiyor, ancak 9to5Google tarafından tespit edilen ve o zamandan bu yana kaldırılan iş ilanlarından bir diğeri, cihazların “Chromecast, Video Konferans ve Yapay Öğrenme” özelliklerine sahip olacağından bahsediyor. Bu bağlamda 9to5Google Chromecast’in, bir TV’nin arkasına takılan özel Chromecast aygıtları yerine, oynatma için başka bir cihazdan video yayınlamanıza izin veren cihazlara atıfta bulunabileceğini not ediyor.

Son olarak üçüncü bir iş ilanında, “Fuchsia’nın iş ortaklarına ve Fuchsia tabanlı ürünlere maksimum değer getirmesini sağlayacak” bir elemanın arandığı belirtiliyor. Bu da, Fuschia’nın Google iş ortağı olmayan donanımlarla çalışabileceği veya bunlarla etkileşime geçebileceği konusunda cesaret verici bir ipucu niteliğini taşıyor. Google, geliştirdiği yazılımı kendi markasını taşımayan donanımlara getirmek için iş ortaklarıyla uzun bir çalışma geçmişine sahiptir. Daha önce JBL ve Lenovo gibi şirketlerle akıllı ekranlarında iş ortaklığı yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER