Teknoloji

Google Fuchsia OS Nest Hub aracılığıyla kullanıma açılıyor

google fuchsia os

Google, Fuchsia OS platformunu duyurmasının üzerinden neredeyse 5 yıl geçtikten sonra kullanıcılara açıyor. Bir zamanlar Android’in yerini alacak gözüyle bakılan Fuchsia OS, ilk nesil Nest Hub için dağıtıma çıktı. 9to5Google sitesinin haberinde söz konusu güncellemenin kullanıcılar tarafından fark edilmeyecek şekilde dağıtıldığı belirtildi.

Akıllı ekran Nest Hub, 2018’de satışa sunulmuştu. Dolayısıyla Google’ın Fuchsia OS’i çıkarmak için bu cihazı sunması tuhaf bir tercih gibi görülebilir. Ancak internet devinin burada temkinli bir yaklaşım izlemeyi seçtiği söylenebilir.

Fuchsia OS’le birlikte Nest Hub’ın fazla karmaşıklaşmadığı ve Google Asistan’ın üzerine bazı küçük görsel eklemeler yapıldığı belirtiliyor. Cihaz aynı zamanda açık kaynaklı bir uygulama geliştirme çerçevesi olan Flutter tarafından destekleniyor. Böylelikle geliştiriciler Android, iOS, Windows, macOS, Linux ve web için daha kolay şekilde uygulama hazırlayabiliyor. Bu sayede Google’ın Nest Hub’da CastOS yerine Fuchsia OS’i yerleştirmesi mümkün hâle geliyor.

Google Fuchsia OS daha önce telefon ve PC’lerde test edilmişti. Ancak testlerin ardından yeni bir adım atılmaması, Google’ın işletim sistemiyle ilgili çalışmalarında fişi çektiğini düşündürmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER