Eğlence

Freddie Mercury’nin adı 70. yaş gününde asteroide verildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Müzik dünyasının efsanevi gruplarından Queen’in vokalisti Freddie Mercury, yaşasaydı bugün 70. doğum gününü kutlayacaktı. Mercury’nin grup arkadaşı ve aynı zamanda ünlü bir astrofizikçi olan Brian May, grubun resmi YouTube kanalı aracılığıyla bir video yayınladı. May, söz konusu videoda daha öncesinde Asteroid 17473 olarak anılan gök cismine “Asteroid 17473 Freddiemercury” adının verildiğini açıkladı. May böylelikle Mercury’nin dünya üzerindeki sıra dışı etkisinin onurlandırılmak istendiğini dile getirdi.

freddie mercury asteroidSöz konusu isimlendirme, Uluslararası Astronomi Birliği ve Küçük Gezegen Merkezi tarafından da onaylandı. Mercury’nin hayatını kaybettiği 1991 yılında keşfedilen asteroid, Jüpiter ve Mars’ın uyduları arasında yer alan ana Asteroid Kuşağı içinde yer alıyor. Genişliği 3 kilometreden fazla olan asteroid, üzerine gelen ışığın yüzde 30’luk bir kısmını yansıtabiliyor.

Freddie Mercury asteroidini görmek için özel teleskoplara ihtiyaç duyuluyor

Mercury asteroidi sadece bazı çok güçlü teleskoplarla görülebiliyor. Ancak Don’t Stop Me Now şarkısında “Ben gökyüzünde hızla hareket eden kayan bir yıldızım.” sözlerini yazan biri için bu hediye oldukça uygun gözüküyor.

Brian May videoda grup arkadaşının adını taşıyan asteroid için “Sadece bir ışık noktası. Ancak çok özel bir ışık noktası.” sözlerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER