Dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden biri olan Foxconn, 2022’nin ikinci yarısında tedarik zincirlerinin istikrara kavuşmasını bekliyor. Yıllık hissedar toplantısında konuşan şirketin başkanı Young Liu, tedarik zincirinin yılın ikinci yarısında toparlanması konusunda iyimser olduklarını dile getirdi.
Bundan iki yıl önce COVID-19 salgınının patlak vermesiyle tedarik zinciri küresel ölçekte sekteye uğramıştı. Toparlanma uzun sürmüş; buna ek olarak geçtiğimiz aylarda da Çin’de COVID vakalarının artması süreci biraz daha sekteye uğratmıştı. Hâlihazırda akıllı telefon, tablet ve PC gibi elektronik ürünlerin arzında problemler yaşanmaya devam ediyor. Bu nedenle talebin karşılanması da mümkün olmuyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

TÜRKSAT 7A’nın üretimi 2026’nın ikinci yarısında başlayacak

Uygun fiyatlı Honor X5ds çift ekranlı tasarımıyla geldi

Samsung Exynos 2700 üretimine başladı, gözler Galaxy S27 Ultra’da

Trump yönetimi yapay zekâ yarışında yeni ekibini kurdu

Apple’ın yeni CEO’su tasarım stüdyosunda çok daha fazla zaman geçiriyor
Çin’de çok sayıda fabrikası bulunan Foxconn da bu ülkede artan vaka sayıları nedeniyle alınan önlemlerden ciddi anlamda etkilenmişti. Özellikle Şanghay’daki önlemler, şirketin üretimini sekteye uğratmıştı. Şanghay’ın “düşük riskli” olarak tanımlanan bölgelerinde yaşayanlar bugün itibarıyla yeniden iş başı yapmış durumda. Bunun şirketin iyimser tavrında etkili olduğu söylenebilir.
Foxconn bir taraftan da elektrikli otomobil pazarına girmeye hazırlanıyor. Şirket bu pazarda Foxtron markasıyla boy gösterecek.
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


