Teknoloji

Foxconn’dan Apple ve Samsung’u etkileyecek karar

foxconn hindistan
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çin’in önemli teknolojik üretim merkezi Shenzhen’de fabrikası bulunan Foxconn ve diğer şirketler, şehirde artan COVID-19 vakalarını yavaşlatmak için uygulanan kapanma nedeniyle üretimi durdurmak zorunda kaldı.

Şehirde geçtiğimiz pazar günü 60 kişinin COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından zorunlu olmayan tüm hizmetlerin durdurulması kararı alındı. Kapanma sırasında şehirde yaşayan 17 milyon kişiye COVID-19 testi uygulanacak.

Foxconn, aralarında Apple ve Samsung’un da bulunduğu pek çok büyük marka için cihaz üretimi gerçekleştiriyor. Huawei, Tencent ve Oppo gibi şirketlerin merkezleri de Hong Kong sınırına yakın olan Shenzhen’de bulunuyor. Foxconn’dan yapılan açıklamada, Longhua ve Guanlan fabrikalarında üretimin bir sonraki karara kadar durdurulduğu belirtilirken; Nikkei’nin haberinde, Shenzhen’in Foxconn’un Çin’deki en büyük ikinci üretim merkezi olduğuna dikkat çekildi.

Çin, COVID-19’un yayılımını engelleme konusunda katı bir politika izliyor. Salgının merkez üssü olan ülke, bugüne kadar 115 bin 466 vaka ve 4636 koronavirüs kaynaklı ölüm açıkladı. Ülkenin en kalabalık şehri olan Şanghay’da da bugün itibarıyla yeni kısıtlamalar uygulanıyor. Şanghay’dan diğer şehirlere otobüs seferleri durdurulurken, şehre gireceklerden veya şehri terk edeceklerden de negatif PCR testi vermeleri isteniyor. Şanghay, 13 Mart’ta 64 yeni koronavirüs vakası duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER