Apple’ın iPhone üretimindeki bir numaralı iş ortağı Foxconn, Hindistan’daki mevcut fabrikalarından birine 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Reuters’ın haberine göre, Sriperumbudur’da yer alan fabrikanın genişletme çalışmaları üç yıl sürecek. Kapasitenin artırılmasının ardından fabrikada 6 bin kişiye daha istihdam sağlanacak.
Bu kararın altında ise Apple’dan Foxconn’a giden bir talep bulunuyor. Apple’ın ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşında gerilimin artması nedeniyle Foxconn’dan iPhone üretiminin bir kısmını Çin dışına kaydırmasını istediği belirtiliyor.
Sriperumbudur’daki fabrikada hâlihazırda iPhone XR üretimi gerçekleştiriliyor. Fabrikanın kapasitesinin artırılmasının ardından burada daha fazla modelin üretilme ihtimali oldukça yüksek görünüyor.
[irp]
Foxconn ve Apple cephesinden iPhone üretimiyle ilgili bu iddia konusunda henüz bir açıklama gelmiş değil. Ancak Apple’ın hâlihazırda Çin’de olan üretimin ağırlık merkezini dağıtmayı istediği bir sır değil. Dolayısıyla şirketin Hindistan’a yönelik bir yatırımı teşvik etmesi şaşırtıcı görünmüyor.
Teknoblog, teknoloji gündemini farklı platformlarda düzenli biçimde paylaşıyor. WhatsApp kanalında öne çıkan haberleri anlık olarak aktarıyor, Google Haberler üzerinden güncel içerikleri sunuyor, Instagram ve X hesaplarında dikkat çeken başlıkları özetliyor, YouTube kanalında ise ürün incelemeleri ve detaylı anlatımlarla içeriği tamamlıyor.








