Teknoloji

Apple Hindistan’da üst segment iPhone’larını da üretecek

apple

Apple, 2017’den bu yana Hindistan‘da iPhone üretimi yapıyor. CNBC‘de yayınlanan bir habere göre, Cupertino merkezli şirket 2019 itibarıyla bu ülkedeki üretim kapasitesini biraz daha artırmayı planlıyor. Apple’ın bu doğrultuda yine uzun süredir kendisine üretim ortaklığı yapan Foxconn’un Hindistan’daki koluyla çalışacağı belirtiliyor.

Şirket, Hindistan’da iPhone üretimine iPhone SE ile başlamış, ardından bu yılın başlarında iPhone 6s’i da üretim çarkına eklemişti. Yeni planlar çerçevesinde iPhone X gibi daha üst sınıf modellerin de Hindistan’da üretileceği söyleniyor. Bu hamlenin Cupertino merkezli şirket adına mantıklı bir adım olduğunu görmek ise çok zor değil.

Hindistan hükümeti son birkaç yıldır ülke dışından gelen akıllı telefonlar için yüksek gümrük vergileri uyguluyor. Buna karşılık, ülkedeki üretimi teşvik adına yurt dışından gelen akıllı telefon parçalarından da daha düşük gümrük vergisi alınıyor. Yüksek gümrük vergisinden kurtulmak için Hindistan’da iPhone SE ve 6s üretmeye başlayan ancak bu cihazların Hindistan’daki satış rakamlarından memnun kalmayan Apple’ın şansını bu sefer daha üst segment modellerde denemeyi planladığı belirtiliyor.

Apple Hindistan’da tüm çabalarına rağmen aradığı başarıyı bulabilmiş değil. Şirketin yüksek fiyatlı akıllı telefonları, Samsung ve Xiaomi gibi rakiplerin çıkardığı uygun fiyatlı alternatifler karşısında varlık gösteremiyor. Apple’ın Hindistan’da şimdiye kadar en çok satan telefonu iPhone 6 olurken, yeni yaklaşımın bu durumu ne kadar değiştireceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER