Ulaşım

Foxconn ABD ve Tayland’da elektrikli otomobil fabrikası açacak

foxconn iphone 12

Foxconn elektrikli otomobil üretimi konusundaki planlarında ciddileşiyor. Şirket yatırımcılarla son çeyreğin finans raporunu değerlendirdiği toplantıda 2022’de ABD ve Tayland’da elektrikli otomobil fabrikası kurmayı planladığını açıkladı. Fabrikalarda üretimin başlaması içinse 2023 işaret edildi.

Foxconn’un elektrikli otomobil üretimiyle ilgili planları bununla da sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Şirketin başkanı Liu Young-way, Avrupa’daki potansiyel fabrika konumları için de görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Foxconn’un ABD’deki fabrikasında aralarında Fisker’in de bulunduğu markalar için elektrikli otomobil üretimi yapılacak. İki şirket konuyla ilgili anlaşmayı geçtiğimiz mayıs ayında imzalamıştı. Foxconn’un 2023’ün sonu itibarıyla Fisker’in otomobillerini üretmeye başlaması planlanıyor. “Project Pear” (Armut Projesi) isimli girişime ortak yatırım yapan iki şirket, geliri de paylaşacak.

Foxconn’un ABD’deki fabrikası için aralarında Wisconsin’in de bulunduğu üç eyaletle görüştüğü belirtildi. Şirket, Wisconsin’de bulunan mevcut fabrikasıyla ilgili planlarını ciddi ölçüde küçültmüştü. Liu, elektrikli otomobil üretimini bu fabrikada gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Foxconn Tayland’daki fabrikasını ise ülkenin gaz ve petrol devi PTT ile birlikte kuracak. Bu fabrikada yılda 200 bin elektrikli otomobil üretilmesi planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER