Teknoloji

Fossil yeni akıllı saatiyle klasik ve moderni birleştiriyor

fossil hybrid hr

Fossil, akıllı saat pazarının önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Google‘ın Wear OS platformunu kullanarak akıllı saatler üreten şirket, bir yandan da klasik saatlere daha yakın duran hibrit saatler geliştiriyor. Fossil Hybrid HR, bu grubun en güncel örneği olarak gözler önüne çıktı.

Fossil’in yeni saati, fiziksel kontrol düğmeleri ve sürekli açık bir yuvarlak ekran barındırıyor. Bu ekran üzerinde aktivite takibi, hava durumu bilgisi ve uygulama bildirimleri görmek mümkün oluyor. Fossil, yeni saatinin pil ömrünün iki hafta olduğuna da dikkat çekiyor.

Fossil’in gizli bir akıllı saat teknolojisini bu yılın başlarında 40 milyon dolar karşılığında Google’a sattığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Fossil, yeni akıllı saatinin bu anlaşmayla bir ilgisi olmadığını belirtti. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Fossil Hybrid HR’da kullanılan teknolojinin Google ile yapılan anlaşmanın konusu olan teknolojiden bağımsız olduğu ifade edildi.

fossil hybrid hrFossil için hibrit akıllı saatler üretmek yeni bir iş değil. Şirket, Wear OS işletim sistemli saatlerinin yanında Carlyle Gen 5 ve Q Activist gibi modeller de çıkarmıştı. Hybrid HR ise bu modellerden farklı olarak daha fazla bilgi gösterecek.

Fossil Hybrid HR için ne kadar ödemek gerekiyor?

Hybrid HR’ın işlev seti, Wear OS işletim sistemli akıllı saatlerinki kadar geniş değil. Yine de, saat ile atılan adım sayısını, kalp atış hızını, hava durumu bilgisini ve uygulama bildirimlerinin ön izlemesini görmek mümkün oluyor.

fossil hybrid hrÇalan müziği kontrol etmeyi sağlayan Hybrid HR’ın 55 mAh kapasiteli pili 60 dakika içinde tamamen doldurulabilecek. Saatte GPS ve Google Play desteği bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Fossil Hybrid HR, yurt dışında satışa sunuldu. Saatin ABD’deki fiyat etiketinde 195 dolar yazıyor.

İLGİLİ HABERLER