Teknoloji

Fossil Gen 5 akıllı saatleri için dikkate değer fitness güncellemeleri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fossil Gen 5 Wear OS akıllı saatleri için yeni bir güncelleme yayınladı. Güncellemeyle birlikte akıllı saatlere normalde standart Wear OS’te olmayan bazı özellikler eklendi. Bunların arasında uyku ve VO2 Max takibi de bulunuyor.

Burada Fossil’in eklediği özelliklerin büyük bir kısmı aktivite takibiyle ilgili iyileştirmeler olarak nitelendirilebilir. Güncelleme sayesinde gerçek zamanlı fitness takibi daha iyi şekilde yapılacak. Yani kalp hızı, hız, gidilen mesafe, atılan adım sayısı ve yakılan kalori miktarı gibi veriler daha iyi şekilde takip edilecek. Bu işlemlerin gerçekleştirilmesi sırasında ana işlemcideki yükün bir kısmı QCC1110 yardımcı işlemcisine aktarılacak. Ayrıca Fossil, uyku takibi özelliğini de ekliyor. Üstelik şirket bunun için bir SSS sayfası bile hazırlamış. Ayrıca tüm kardiyo fitness antrenman seviyesi için VO2 Max takibi de sunulacaklar arasında bulunuyor.

Ayrıca Fossil, pil tasarruf modlarını da güncelliyor. Bu sayede kullanıcılara belirli görevler için özelleştirilmiş profiller oluşturma imkanı sunuluyor. Bunun yanında kullanıcılara “genişletilmiş moda” geçiş yapmaları hatırlatılacak, böylelikle şarj başına tam 24 saatlik çalışma ömrüne erişilmesine de katkıda bulunulacak. İyileştirilmiş pil modu ayarları da Fossil’in bu bir yaşındaki saatlerde uyku takibini kullanılabilir hâle getirmesinde önemli rol oynayacak.

Son olarak Fossil, hızlı erişimi kolaylaştıracak bir ızgara görünümünü güncellenmiş iPhone uygulamasına ekliyor.

Tüm bu özelliklerin büyük bir kısmı Apple Watch veya Fitbit’in akıllı saatleri gibi rakiplerde sunuluyor. Burada dikkat çeken ayrıntı, Fossil’in bunları eklemek için Google’ın özellikleri tüm Wear OS ekosistemine eklemesini beklemek yerine kendi çalışmasını yapması oluyor. Google’ın da sonbaharda Wear OS için planladığı bir güncelleme var ve bu güncellemeyle uygulamalar daha hızlı başlatılacak ve yeni bir hava durumu uygulaması gelecek. Ancak Fossil’in güncellemesi kapsam bakımından daha iddialı görünüyor, üstelik daha eski donanımlarda çalışacak şekilde tasarlandı.

Yeni özellikler Fossil’in Gen 5 akıllı saatleri için dağıtıma sunuldu.

İLGİLİ HABERLER