Teknoloji

Gelecek Wear OS güncellemesi daha fazla hız ve özellik getirecek

Gelecek Wear OS güncellemesi daha fazla hız ve özellik getirecek

Wear OS gelecek önemli güncellemesini bu sonbaharda alacak. Bu güncelleme çok yakında beklediğimiz Android 11 kadar gösterişli olmasa da, Google’ın henüz giyilebilir işletim sistemini tamamen terk etmediğinin kanıtı olarak nitelendirilebilir. Yeni güncellemeyle birlikte platforma birtakım yeni özellikler ve iyileştirmeler kazandırılacak. Hız tarafında iyileştirmeler, kolay eşleştirme ve yeni bir hava durumu uygulaması bunların arasında yer alıyor.

En büyük değişiklik CPU tarafında iyileştirmeler olacaktır. Google, uygulamaların açılış sürelerinin yüzde 20’ye varan oranda kısaldığını söylüyor. Google’ın yakında çıkacak Qualcomm Snapdragon Wear 4100 ve 4100 Plus yonga setleri için eklediği destek de dikkate alındığında, gelecek Wear OS cihazlarında çok daha hızlı ve akıcı deneyim kullanıcıları bekliyor.

Ayrıca Google, güncellenen kullanıcı arayüzü unsurlarının farklı saat modlarını ve egzersizleri yönetmek için daha sezgisel kontrolleri sunacağını söylüyor. Buna ek olarak Wear OS saatlerini telefonla eşleştirmek de kolaylaşacak. Ne var ki Google, bu özelliklerin nasıl çalışacağını henüz göstermedi.

Gelecek Wear OS güncellemesi daha fazla hız ve özellik getirecek

Son olarak, Google yeni bir hava durumu uygulamasının da sözünü verdi. Bu uygulama da yılın ilerleyen zamanlarında Wear OS’e gelecek. Bu uygulamanın bilgileri tek bir bakışta görmeye izin vereceği, saatlik hava tahminleri ve hava durumu uyarıları sunacağı da belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER