Teknoloji

Fossil’in yeni akıllı saatlerinde iPhone kullanıcılarının ilgisini çekecek özellik

fossil gen 5

Fossil beşinci nesil Wear OS akıllı saatlerinin duyurusunu gerçekleştirdi. Fossil Gen 5 adını taşıyan yeni cihazla da şirket, geçtiğimiz yıllardaki çizgisini çok fazla değiştirmiyor.

Bazı hoş iyileştirmelerin yanı sıra, bu akıllı saat bağlı olan iPhone’daki çağrıları alabilen ilk Wear OS saati olma özelliğini taşıyor. Söz konusu özellik hâlihazırda Android telefonları için sunuluyordu. Sayısız Wear OS saati de daha önce iPhone kullanıcılarını bir çağrı geldiğinde uyarıyordu. Ancak Fossil’in yeni saati çağrıları doğrudan saatten cevaplama ve konuşma imkanı veriyor.

Ne yazık ki, bu özellik başlangıçta sunulmuyor. Fossil’in belirttiğine göre, bu özellik sonbaharda kablosuz bağlantı üzerinden gelecek güncellemeyle sunulacak. Ayrıca özel bir uygulama aracılığıyla kullanılabilecek.

Ayrıca Fossil, daha uzun pil ömrüne de odaklanıyor. Yeni modlarla birlikte saatin tek bir şarj ile birkaç gün çalışabileceği belirtiliyor. “Uzatılmış Pil Modu” ayarı bildirimleri ve kalp hızı ölçümünü aktif tutarken birkaç günlük pil ömrüne izin veriyor. “Sadece Saat Modu” ise sadece saati gösteriyor. Pil düşük olduğunda veya sadece dikkat dağıtıcı unsurları engellemek istediğinizde açabilirsiniz. Fossil, bu mod açık olduğunda Gen 5’in ne kadar süre boyunca dayandığını belirtmiyor. Çoğu kullanıcının saatlerini “Günlük Mod”da tutmasını bekleyebiliriz. Bu mod aralarında sürekli açık ekranın da olduğu her şeyi aktif hâle getiriyor.

Gen 5 akıllı saat Qualcomm Snapdragon 3100 ile çalışıyor. Bu giyilebilir ürün yonga seti 2018’in sonlarında tanıtıldığı zaman, Wear OS saatlerinin pil ömrünü ve genel performansı iyileştireceği söylenmişti.

Fossil Gen 5’in altı farklı renk seçeneği var. Bunların üç tanesi “Julianna HR” grubu altında bulunuyor ve oldukça göz alıcı görünüyor. Altın renkli halka saat kadranını çevreliyor. Diğer üçü de “Carlyle HR” grubunda yer alıyor ve daha sade görünüme sahip. Her bir grubun da benzer görünümleri ve boyutları mevcut. 44mm kasalı, 12mm kalınlıklı gövde 1.28 inç, 328ppi AMOLED ekran barındırıyor. Her bir Gen5 saati 22mm kayışlarla da uyumlu.

Öne çıkan diğer özellikler arasında 8 GB dahili hafıza ve 1 GB RAM bulunuyor. Gen 5 akıllı saatin NFC sayesinde Google Pay üzerinden temassız ödemeleri yapma yeteneği de bulunuyor. Kalp hızı sensörü, bağımsız GPS, telefon görüşmelerini duymaya veya müzik dinlemeye yarayan hoparlörü de mevcut. Suya dayanıklı gövdesinin 30 metre derinliğe kadar dayanıklı olduğu belirtiliyor. Böylelikle havuzda veya denizde saati çıkarmaya gerek olmayacaktır.

Fossil Gen 5 akıllı saatler, özellikle iPhone’lar için sunduğu telefon çağrılarını cevaplama özelliğiyle fark yaratabilir gibi görünüyor. Ancak belki Google, 40 milyon dolar karşılığında satın aldığı Fossil çalışanları ve teknolojisiyle çok yakında daha etkileyici bir şeyler gösterebilir, bunun beklentisini taşıyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER