Eğlence

Forza Horizon 4: Microsoft’tan ilk Türkçe altyazılı oyun

forza horizon 4

Türkiye’de 25 yılı geride bırakan Microsoft, ilk Türkçe altyazılı oyunu Forza Horizon 4‘ün gelişini düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Forza Horizon 4 için düzenlenen basın toplantısında Türkçe oyun hamlesinin şirketin Türkiye’deki oyun pazarına duyduğu güveni yansıttığının altı çizildi.

Oyunun tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına  Microsoft Türkiye Tüketici Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, Microsoft Afrika ve Ortadoğu Bölgesi Xbox Kategori Müdürü Mehmet Tur, Microsoft Türkiye Xbox Pazarlama Uzmanı Uğur Güç ve oyunun demo gösterimini yapan, geçen yıl Formula 1 Esports serisinin finalini beşinci sırada tamamlayan dünyaca ünlü Formula 1 e-sporcusu Cem Odabaşı katıldı.

Dünya genelinde merakla beklenen Forza Horizon 4, oyunculara Türkçe altyazı seçeneğinin yanı sıra geniş bir araç katalogu ve dinamik hava koşulları sunuyor. Bütün bu deneyim 4K ve HDR görüntü kalitesiyle destekleniyor.

Forza Horizon 4’te set olarak İngiltere seçilmiş. Oyunda İngiltere’nin doğal ve tarihi coğrafyasında dört mevsimi dinamik ve eş zamanlı biçimde yaşamak mümkün olacak. Böylelikle tüm oyuncular için ortak bir deneyim sağlanacak. Mevsim değişikliklerine paralel olarak hava koşullarının yanı sıra yol haritaları da değişecek. Yaz mevsiminde sadece bir manzaradan ibaret olan bir göl, kış aylarında doğal bir yarış pistine dönüşebilecek. Forza Horizon 4’ün galerisinde 100’den fazla üreticinin imzasını taşıyan 450’den fazla otomobil bulunuyor.

Xbox Türkiye, Forza Horizon 4 için resmi bir Forza Türkiye kulübü kuracak. Bu kulüp sayesinde Türkiye’deki Forza hayranları ve oyuncuları tek bir çatı altında toplanabilecek. Kulüp kapsamında haftalık yarışmalar düzenlenecek ve ödüller verilecek. Kulübe dair detaylar, Forza Horizon 4’ün yayın tarihi olan 2 Ekim’de Xbox Türkiye’nin sosyal medya kanallarında paylaşılacak.

Microsoft Türkiye Tüketici Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, basın toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Microsoft ailesi olarak hem yazılım hem de donanım desteği sunarak, bu sektöre yön veriyoruz. En güçlü çözümlerimizi oyun severlerle buluşturuyoruz. Türkiye, yüzde 24,7 yıllık büyüme oranıyla Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinin en büyük ve en dinamik oyun pazarlarına sahip. Bunun en büyük nedeni genç ve dinamik nüfusumuz, bir de teknolojiye giderek artan merakımız. Şu an Türkiye oyun pazarı büyüklüğü 1 milyar dolara çok yakın. Türkiye’nin 2020 yılında bu pazardan 2 milyar dolar pay alacağını tahmin ediyoruz. Türkiye?deki oyun pazarına yatırımlarımızın ve güvenimizin bir göstergesi olarak, Forza Horizon 4 ile Türkçe altyazı seçeneği sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde, gerek oyunlarımızın Türkçeleştirilmesi gerekse yerel oyun geliştiricileri ile işbirliklerimiz sürecek. Böylece, Türkiye’deki varlığımızı ve Türkiye oyun piyasasını daha da güçlendireceğiz.”

İLGİLİ HABERLER