EğlenceTeknoloji

Forza Horizon 4’ten “büyük savaş” sürprizi

forza horizon 4

Battle royale” veya Türkçe adıyla “büyük savaş” furyası, günümüzde video oyun sektörünü iyiden iyiye ele geçirmiş durumda. Civilizations VI bile birkaç ay önce bu sahaya giriş yapmıştı. PUBG ve Fortnite’ın popüler hâle getirdiği bu formata kayıtsız kalamayan son oyun Forza Horizon 4 oldu.

Forza Horizon 4’teki “büyük savaş” deneyimi, oyunun genel yapısına uygun olacak. Yani oyuncular birbirlerine ateş eden arabalar görmeyecek. “The Eliminator” adını taşıyan büyük savaş modunda aynı anda 72 oyuncu yarışabilecek. Oyuncular yolda buldukları paketlerle otomobillerini geliştirebilecek ve gelişigüzel bitiş noktalarına yapılacak başa baş yarışlarda rakiplerini alt etmeye çalışacak. Oyuncular, bu yarışlar için diğer oyunculara meydan okuyabilecek.

Oyuncular bu yarışlarda mağlup ettikleri kişilerin arabasını isteyebilecek veya kendi araçlarını geliştirmeyi seçebilecek. Harita, düzenli olarak küçülecek ve kalan oyuncuları birbirlerine yaklaştıracak. Hayatta kalan son oyuncular, kazananı belirlemek için son bir yarış daha yapacak.

Forza Horizon 4 büyük savaş modunu sunan ilk otomobil yarışı oyunu değil

Forza serisi için farklı oyun modlarını denemek yeni bir şey değil. Oyunda daha önce Infected ve Survival gibi farklı modlar üzerinde deneyler yapılmıştı. Dolayısıyla Forza Horizon 4’te büyük savaş modunun sunulmasına çok şaşırmamak gerekiyor.

Büyük savaş modunun Forza Horizon 4’ten önce başka bir otomobil yarışı oyununda sunulduğunu da belirtmekte fayda var. Bu yıl içinde Steam aracılığıyla yayınlanan Notmycar isimli oyun, büyük savaş modunu barındıran ilk otomobil yarışı olmuştu. The Eliminator, bugün Türkiye saatiyle 21:00 itibarıyla yayınlanacak güncellemeyle Xbox One ve Windows 10’da Forza Horizon 4 oyuncularıyla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER