EğlenceTeknoloji

Fortnite oyuncuları “Apple ile giriş” özelliğini kullanmaya devam edebilecek

fortnite 2. bölüm 3. sezon unreal engine pc

Apple’ın Epic Games oyunları için “Apple ile giriş” özelliğini sonlandıracağını bir süre önce duyurmuştu. Ancak Cupertino merkezli şirket, bu kararını uygulamaya koymadan hemen önce değiştirdi ve Epic Games’e süresi belirsiz bir uzatma verdi. Bu uzatma Fortnite ve diğer Epic Games oyunları için “Apple ile giriş” imkanından yararlanılabileceği anlamına geliyor. Yine de şirket oyuncularını tedbirli olmaları konusunda uyarmayı ihmal etmedi.

Epic, kısa süre önce Apple’ın 11 Eylül itibarıyla tescilli giriş seçeneğini Epic Games oyunlarından kaldırabileceğini duyurmuştu. İki şirket, Apple’ın App Store aracılığıyla yapılan uygulama içi satın alımlardan aldığı yüzde 30’luk pay nedeniyle karşı karşıya gelmişti.

Epic Games CEO’su Tim Sweeney uzun süredir Apple, Google ve Valve gibi şirketlerin mağazalarından yapılan satın alma işlemlerinde uyguladıkları yüzde 30’luk komisyonu eleştiriyor. Bu tavrı kendi mağazasına da yansıtan Epic Games, burada sattığı oyunlardan yüzde 12’lik bir pay alıyor.

Epic Games, uygulama mağazalarında yaptıkları yüzde 30’luk kesinti nedeniyle hem Apple’ı hem de Google’ı dava etmişti. Bu davanın ardından Fortnite App Store’dan çıkarılırken, Apple da Epic Games’e ayrı bir dava açmıştı. İki şirket arasındaki bu kavga bir süre daha gündemi meşgul edecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER