EğlenceTeknoloji

Fortnite oyuncuları Houseparty üzerinden yayın yapabilecek

epic games fortnite houseparty

Epic Games daha önce Fortnite oyuncularına Houseparty üzerinden arkadaşlarıyla görüntülü biçimde sohbet edebilme imkanını sunmuştu. Oyun ve görüntülü sohbet platformu arasındaki entegrasyon biraz daha kuvvetleniyor. Artık Fortnite’ta oyun oynarken Houseparty üzerinden bu deneyimi yayınlamak mümkün olacak.

Bu entegrasyon sayesinde kullanıcılar Fortnite’ta oynarken Houseparty’deki arkadaşları hem oyunu oynayan kişiyi hem de oyunu görebilecek. Kısacası, kullanıcılara Twitch’tekine benzer bir yayın deneyimi sunulacak. Ancak yayın geniş bir kitle yerine sadece arkadaşlara yapılacak.

Epic’ten verilen bilgiye göre; bu özellik PlayStation 4, PlayStation 5 ve PC’de destekleniyor. Şirket, önümüzdeki dönemde desteğin kapsama alanının genişletileceği sözünü vermeyi de ihmal etmedi.

Bu noktada Epic Games’in 2019’da Houseparty’yi de satın aldığını hatırlatmak gerekiyor. Şirket, Houseparty’nin özelliklerinden oyunun sosyal kapasitesini kuvvetlendirmek için yararlanıyor. Epic, satın almanın ardından Fortnite oyuncularına Houseparty ile sesli sohbet imkanı da sunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER