EğlenceUlaşım

Üçüncü nesil Formula E yarış aracının tanıtım tarihi belli oldu.

formula e

Formula E ve Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), üçüncü nesil elektrikli yarış aracının tanıtım tarihini açıkladı. Tanıtım etkinliği 28 Nisan’da Monaco’da gerçekleştirilecek. Açıklamada tanıtım etkinliğinin dijital kanallar aracılığıyla takip edilebileceği belirtildi.

Takımlar üçüncü nesil elektrikli yarış aracını 2022-2023 sezonuyla birlikte kullanmaya başlayacak. Yeni araçların test sürecinin de ilkbahar içinde başlaması bekleniyor.

FIA üçüncü nesil elektrikli yarış otomobilinin ilk duyurusunu geçtiğimiz yılın sonlarında yapmıştı. Otomobilde 350 kW kapasiteli bir elektrikli motorun bulunacağı biliniyor. Araçların maksimum hızı ise saatte 322 kilometreye çıkacak.

Otomobilin hem önünde hem de arkasında güç aktarım organları bulunuyor. Bunun Formula E’de bir ilk olduğunu belirtmek gerekiyor. Toplam güç kapasitesi 600 kW olan yeni nesil araç, ikinci nesil aracın yenileme kapasitesini ikiye katlayacak.

FIA üçüncü nesil Formula E yarış aracının şimdiye kadarki en sürdürülebilir otomobili olduğunun altını çizdi. Karbon fiber parçaların kullanıldığı otomobilde tasarımın sürdürülebilir olması adına başka tasarım dokunuşlarının da yapıldığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER