Ulaşım

Video: Formula E’nin elektrikli yarış otomobillerinin nasıl çalıştığını merak ediyor musunuz?

Formula E otomobilleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isteyenler için etrafta epey fazla kaynak var. FIA’nın bu seriye özel olarak açtığı web sitesinde seriyle ilgili epey doyurucu bilgi yer alıyor. Bununla birlikte Formula E’ye özel bir yayın olan Current E de otomobillerle ilgili birçok detayı, özel infografikler eşliğinde paylaşıyor.

Elektrikli yarış otomobilleri hakkında daha da derine inmek isteyen fanatikler için bu içerikler eşsiz değer taşıyor. Ancak otomobillerin nasıl çalıştığını temel seviyede öğrenmek isteyenler için işler bazen şaşırtıcı bir hâl alıyor, özellikle de bu seriye yeni olanlar için. Neyse ki, yeni bir video sayesinde Formula E’nin ne olduğunu en basit şekilde anlamak mümkün oluyor. Geçen hafta sonu Buenos Aires’te gerçekleştirilen yarışın yayını sırasında ilk kez gösterilen video pil, evirgeç, motor ve transmisyon elemanlarının bir arada nasıl çalıştığı gösteriliyor. Ayrıca vidoe sayesinde takımların hangi bölümlerde yenilikçi teknolojiler ve çözümler geliştirmeye izinli olduğu, nerelerde kısıtlamalar bulunduğu da anlaşılıyor.

Birinci sezonda her otomobil neredeyse tamamen birbirinin aynısıydı. Ancak bu yıl takımlara pille etkileşim kuran parçalarda oynamalar yapma izni verildi. Şimdi Formula E’de etkileyici olan nokta takımların sadece yarış sırasında değil; perde arkasında, otomobillerin sınırlarını fazla zorlamadan onlardan en fazlasını almayı tüm ikinci sezon boyunca öğrendikleri ortamda da kafa kafaya yarışması. Bir sonraki yarış 12 Mart 2016 tarihinde, Meksiko’da gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER