Teknoloji

Flipboard içerik ekosistemini kataloglarla genişletiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Flipboard kullanıcılarına özel dergiler oluşturma fırsatı sağlayarak hem sunduğu içerik çeşidini artırmış, hem de kullanıcılarına yayıncılığın tadına bakma fırsatı vermişti. Şirket bu özelliği temel alan yenilikler geliştirmeyi sürdürüyor. Son olarak da katalog özelliği kullanıma sunuldu. Bunun sayesinde hem bireyler hem de şirketler dijital ürün katalogları oluşturabiliyor. Kataloglar Flipboard için yeni bir kazanç kapısı olma özelliği de sunacak, kataloglar için Flipboard içerikleri arasına reklamlar yerleştirilecek.

flipboard-katalog-121113

Kataloglar görünüş açısından dergilere fazlasıyla benziyon, ancak ürünlerin çeşitli tanımlarla veya fotoğraflarla anlatılmasına odaklanıyor. Başlangıç aşamasında Flipboard ekibinin, çeşitli markaların veya bazı ünlülerin hazırladığı 11 farklı katalog kullanıma sunuldu. Bunlar içinde hazırlayan kişi veya ekiplerin favori ürünlerine ait tanıtıcı içerikler bulunuyor.

Flipboard tarafından yapılan açıklamada herkesin seçtiği ürünlerle bir katalog oluşturabileceği belirtiliyor. Flipboard üzerinden alışveriş veya ürünleri toplama yeteneğinin uzun zamandır talep edilen özellikler arasında yer aldığını vurgulayan şirket, yeni eklenen özelliklerle birlikte içerik için daha canlı bir ekosistem oluşturmak ve Flipboard’u herkesin sevdiklerini topladığı yer hâline getirmek istiyor.

Ebay, Banana Republic, ModCloth, Birchbox, Fab, şef Daniel Boulud, şarkıcı Sara Evans, moda tasarımcısı Cynthia Rowley gibi isimler Flipboard’un ilk kataloglarını oluşturan isimler arasında bulunuyor.

İlgili >> Venture Beat

İLGİLİ HABERLER