Eğlence

Dünyanın en büyük uçağı Microsoft Flight Simulator ile yeniden havalanıyor

microsoft flight simulator
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünyanın en büyük uçağı Rusya’nın Ukrayna işgalinin ilk günlerinde yok edilmişti. Bu uçak, yani Antonov An-225 Mriya, Microsoft Flight Simulator sayesinde sanal da olsa yeniden havalanıyor. Buna ek olarak; Antonov An-225 Mriya eklentisini satın alan oyuncular, uçağın gerçek hayatta yeniden restore edilmesine katkı sağlamış oluyor.

Ukrayna’da üretilen Antonov An-225 Mriya, kargo taşıma amacıyla kullanılan altı motorlu bir ultra ağır uçak. 88.3 metrelik kanat genişliğiyle bu alanda zirvede olan Antonov An-225 Mriya, aynı zamanda üretilmiş en ağır uçak olma niteliğinin de sahibi. İlk kez 1988’de havalanan uçak ile Sovyet uzay mekikleri, tanklar, dizel lokomotifler ve onlarca otomobil taşınmıştı.

İkinci bir Myria üretilmesi planlansa da, bu uçak tamamlanamamıştı. Yok edilen Mriya’nın parçalarını ve tamamlanmamış modelin gövde parçalarını kullanarak uçağın yeniden inşa edilmesi planlanıyor. Projenin 500 milyon doların üzerinde bir maliyete sahip olması öngörülüyor.

Antonov An-225 Mriya Microsoft Flight Simulator PC versiyonunda uçuşa hazır

Antonov An-225 Mriya Microsoft Flight Simulator’da altı farklı giydirme seçeneğiyle oyuncuların karşısına çıkıyor. Bu seçenekler arasında Xbox Aviators Club giydirmesi de bulunuyor.

Oyunun PC versiyonundaki mağazada uçağı şimdiden satın almak mümkünken, Xbox Series X/S ve bulut versiyonları için biraz daha beklemek gerekiyor. Uçak için 20 dolar ödemek gerekiyor. Bu paranın tamamı Myria’nın yeniden yapılması için Antonov Vakfı’na aktarılacak.

İLGİLİ HABERLER