Eğlence

Microsoft Call of Duty olmadan Activision Blizzard’ı satın almaya sıcak bakmıyor

microsoft call of duty

Microsoft Call of Duty‘den vazgeçerek Activision Blizzard’ı satın almaya pek sıcak bakmıyor. Şirketin bu konudaki duruşu, başkan Brad Smith tarafından açıklandı. Brüksel’de bir basın toplantısı düzenleyen Smith, Call of Duty’nin başka bir organizasyonun sahipliği altında olmasını “makul bir yol” olarak görmediklerini belirtti.

Activision’ın Call of Duty’yi elden çıkarmasına dair öneri İngiltere’nin Rekabet ve Piyasalar İdaresi’nden (CMA) gelmişti. Bu öneriyle Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının doğurduğu rekabet kaygılarının giderilebileceği söylenmişti.

Smith’in son açıklaması, CMA’nın diğer çözüm önerisini ise doğrudan ihtimal dışı bırakıyor. CMA’nın diğer önerisi Activision Blizzard’ı ikiye bölünmesi ve Microsoft’un sadece Blizzard ve mobil kolu King’i satın alması olmuştu. Yazılım devi buna sıcak bakmadığını açık şekilde gösteriyor.

Smith basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: “Activision stüdyolarını veya Call of Duty’yi başka birine satmanın makul bir yol olduğunu düşünmüyoruz. CMA buna göre bir karar vermeyi isteyecektir. Bu anlaşmayı yok ederek Sony’nin Avrupa Birliği’ndeki yüzde 80 veya dünya genelinde yüzde 70 paya sahip olduğu bir pazardaki konumunu sağlamlaştırmak mı istersiniz? Yoksa davranışsal engeller ve çözümlerle sürecin ilerlemesine izin verip, bu oyunu 150 milyon kişiye daha ulaştırmak mı istiyorsunuz? Bence dünyadaki tüm düzenleyici kurumların seçimlerini bunları düşünerek yapması gerekiyor.”

Smith, Microsoft’un oyun konsolu pazarındaki payının Sony’ye kıyasla daha küçük olduğunu göstermek için yaptığı karşılaşmaya Nintendo’yu dahil etmedi. Küresel ölçekte 70’e 30, Avrupa’da 80’e 20 oranlarının olduğunu belirten Microsoft yöneticisi, Japonya’da oyun konsolu pazarında Sony’nin payının yüzde 96, kendilerinin ise yüzde 4 olduğunu dile getirdi.

Microsoft Call of Duty için Nintendo ile anlaşma imzalamıştı

Microsoft Call of Duty’yi diğer oyun konsolu üreticilerine açık tutmaya hazır olduğunu daha önce defalarca göstermişti. Şirket bu doğrultuda Nintendo ve Nvidia ile yaptığı anlaşmaları da kısa süre önce duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER