Teknoloji

Flickr web sitesini ve mobil uygulamalarını güncelledi

flickr-yeni-tasarim-080515

Yahoo’nun fotoğraf barındırma sitesi Flickr, 112 milyon kayıtlı kullanıcısının bulunduğunu ve toplam 11 milyar fotoğrafın servise yüklendiğini kaydetti. Bu rakamlar Flickr’ın Instagram kadar popüler olmadığı anlamına geliyor, ancak 2004’ten beri ortalıkta olan ve son yıllarda atıl durumu nedeniyle rekabette geride kalmış olan servisin, Marissa Mayer’ın Yahoo’nun başına geldikten sonra yeniden atağa geçtiğini görüyoruz. Pazarda birçok farklı alternatifin olduğu bir zamanda Flickr’ın kendine özel bir yer bulduğunu da söyleyebiliriz.

Flickr’ın dün duyurusunu gerçekleştirdiği tek önemli olay istatistikler değildi. Şirket yeni tasarımının da duyurusunu yaptı. Yenilenen tasarımla birlikte servisi fotoğraf ve videoların çevrim içi depolanmasında daha fazla tercih edilen bir yer olmayı hedefliyor.

flickr-yeni-tasarim-080515-2

Flickr’ın mühendislikten sorumlu yöneticisi Tim A. Miller, Flickr’ı yeniden tasarladıklarını, artık hem masaüstü hem de mobil cihazlardan fotoğraf ve videoları yükleme, organize etme, düzenleme ve paylaşmanın daha kolay ve verimli şekilde yapılabildiğini kaydetti.

Bunun yanında servis beş adet yeni aracı da kullanıcılarına sunuyor. Magic View sayesinde fotoğrafların içeriği tespit ediliyor ve buna göre organize ediliyor. Örneğin birkaç yüz tane manzara, portre veya panorama fotoğrafı yüklediyseniz, Magic View bunu anlıyor ve bunları otomatik olarak birleştiriyor. Sizin tarafınıza herhangi bir iş düşmüyor, fotoğrafları organize etmek ve kategorilendirmek kolaylaşıyor.

flickr-yeni-tasarim-080515-3

Magic View’ın yanında Flickr yeni bir arama deneyimi sunuyor. Bundan böyle fotoğraflar aranırken renk, boyut gibi filtrelerle arama sonuçlarının kapsamı daraltılabilecek. Yahoo arama işlevinin daha iyi hâle getirildiğini, bu sayede istenen fotoğrafların daha rahat bulunabileceğini söylüyor.

flickr-yeni-tasarim-080515-4

Öte yandan Flickr, Mac ve Windows için sunduğu yeni Uploadr aracıyla fotoğraf ve videoların yüklenmesini daha da kolaylaştırıyor. Flickr her kullanıcıya 1 TB’lık ücretsiz alan sunuyor, bu da fotoğraflarınız için epey yüksek bir alanın olduğunu gösteriyor. En azından burası fotoğrafların yedeklenmesi için epey geniş bir alanı temin ediyor.

flickr-yeni-tasarim-080515-5

Son olarak Flickr iOS ve Android uygulamalarını da güncelledi. Fotoğraf ve video yükleme, gezinme, düzenleme, organize etme ve paylaşma deneyimlerini farklı platformlarda tutarlı ve sürekli hâle getirdi.

İLGİLİ HABERLER