Teknoloji

Flaş bellekler 300 kat hızlanacak, yüzde 60 güç tasarrufu yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Katı durum sürücü teknolojisinde kaydedilen bir gelişim sayesinde mevcut sürücülerden 300 kat daha hızlı ve yüzde 60 daha iyi enerji verimliliğine sahip sürücüler elde etmek mümkün olacak.

ssd-260514

Mevcut flaş sürücüler aynı bellek alanının üstüne veri yazma işlemi gerçekleştiremiyor. Bu da dolu alanlar zaman aşımına uğramadan önce verinin yeni alanlara yazılması anlamına geliyor. Bu da bellek üzerinde verinin parçalanmasına neden oluyor. Japon Chuo Üniversitesi’ndeki bir araştırma ekibi, bu probleme çözüm geliştirerek daha yüksek yazma hızlarına ve daha düşük güç tüketimine ulaşmayı başardı.

Ekip veri tabanı uygulamaları için depolamayı kontrol eden ara yazılımda değişiklikler yaparak sorunun üstesinden gelmeyi başardı. Yeni yöntem “lojik blok adresi karıştırıcısı” olarak adlandırabileceğimiz yeni bir yöntem kullanıyor. Bu yöntem verinin yeni bir sayfaya yazılımını durduruyor ve onu gelecek temizlemede silinecek bir blok içine yerleştiriyor. Bu da daha az sayfa, daha az kopyalama ve sonuç olarak daha iyi performans gösteren bir sürücü anlamına geliyor.

Mevcut NAND flaş belleklerinin bu şekilde çalışmaya uygun hâle getirilmesiyle birlikte yazma ve silme döngülerinin yüzde 55 azaltılabileceği belirtiliyor. Bu da sürücünün ömrünün artması anlamına geliyor. Yapılan iş fazla görünmüyor, ancak etkileri bir hayli büyük olacağa benziyor.

İlgili >> TechOn

İLGİLİ HABERLER